Nieuwsoverzicht

Zoeken

37 nieuwsberichten

 1. Nieuw autobelastingsysteem moet duidelijk zijn en zekerheid bieden

  1 juli 2022

  In 2030 wordt 'betalen naar gebruik' ingevoerd. Een nieuw autobelastingsysteem moet wat de ANWB betreft transparant zijn en autorijden mag niet duurder worden

 2. Dubbeltest Dacia Sandero Stepway vs. Hyundai Bayon

  30 juli 2021

  Dacia heeft zich lange tijd louter als budgetmerk geprofileerd, maar biedt inmiddels serieus tegenstand in de segmenten waarin de fabrikant operationeel is. Zoals dat van de kleine crossovers, waar de Sandero Stepway de fonkelnieuwe Hyundai Bayon op zijn pad treft.

 3. Dubbeltest CUPRA Formentor e-Hybrid vs. Mini Countryman PHEV

  30 juli 2021

  Sportieve crossovers met een stekker: daarvan zijn er niet veel. CUPRA ziet er desondanks een verdienmodel in, maar de jonge autofabrikant treft de Mini Countryman op zijn pad. Die semi-terreinwagen werd al in 2017 geëlektrificeerd: kan de Formentor hem partij bieden?

 4. Duurzame mobiliteit belangrijk maar mag niet teveel kosten

  29 juli 2021

  Nederlanders willen graag duurzamer rijden, zolang het maar niet teveel van hun portemonnee gaat vragen. Dat blijkt uit de ANWB Onderweg Monitor, een onderzoek naar gedrag onderweg.

 5. Waarom zie ik zoveel pick-ups onderweg?

  22 juli 2021

  Steeds meer ondernemers verkiezen een pick-up boven een bestelbusje. Wij zochten uit waarom ze dat doen en of particuliere autobezitters daar problemen mee moeten hebben.

 6. Oud wordt nieuw: Opel Manta GSE

  20 juli 2021

  Deze Opel Manta is oud en nieuw tegelijk: de volkse sportwagen diende als inspiratiebron voor Opels nieuwe familiegezicht en kreeg dat vervolgens zelf aangemeten.

 7. Dubbeltest Citroën C4 vs. Kia XCeed

  16 juli 2021

  Compacte gezinsauto’s met een grote vijfde deur: daarvan zijn er niet veel, terwijl C-segmenters er vroeger dikwijls zo uitzagen. Bij Citroën en Kia blazen ze die traditie nieuw leven in. Zetten wij onze boodschappentassen liever in de C4 of de XCeed?

 8. Ongecamoufleerd: de nieuwe Opel Astra!

  13 juli 2021

  Toen autoredacteur Frank Buma onlangs de eerste kilometers maakte met de fonkelnieuwe Opel Astra, was het model nog gecamoufleerd. Inmiddels kunnen we je de gezinsauto in zijn geheel laten zien.

 9. 25 jaar Volkswagen Polo Harlekin

  7 juli 2021

  Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Volkswagen Polo Harlekin bracht de ANWB de bonte gezinsauto samen met zijn kleurrijke familieleden. Een wereldprimeur!

 10. Met een elektrische auto naar de zon

  6 juli 2021

  Autoredacteur Frank Buma reed onlangs voor de zesde keer in een elektrische auto naar een vakantiebestemming. Moderne EV’s komen steeds verder op een lading stroom, maar gedachteloos vertrekken is er nog altijd niet bij.