Nieuwsoverzicht

Zoeken

86 nieuwsberichten

 1. Dubbeltest Audi Q4 e-tron vs. Lexus UX 300e

  31 december 2021

  Elektrische auto’s worden weliswaar voordeliger, maar ook in de lagere prijsklasses voelen kopers de behoefte zich te onderscheiden. Doe je dat het beste met een Audi Q4 e-tron of Lexus UX 300e?

 2. ANWB Eindejaarsvideo: dit was 2021

  24 december 2021

  Autoredacteur Frank bespreekt met Wegenwacht Robert en presentatrice Yora welke video's de ANWB het afgelopen jaar heeft gemaakt. En waar is collega Gert eigenlijk gebleven..?

 3. Dubbeltest Kia EV6 vs. Polestar 2

  17 december 2021

  Iedere euro is er één, nu je ook voor een elektrische auto steeds meer bijtelling betaalt. De Kia EV6 en Polestar 2 kun je zo duur maken als je zelf wilt, met de keuze uit verschillende batterijgroottes en aandrijfvormen. Welke EV valt in dat geval te prefereren?

 4. Eerste rijtest Kia Sportage

  9 december 2021

  De Kia Sportage was een van de eerste modellen die de Koreanen in Europa voerden. Met succes, want inmiddels doet de vijfde generatie van de crossover zijn intrede. En die gaat niet ongemerkt voorbij!

 5. Renault ZOE en Dacia Spring scoren slecht in Euro NCAP

  8 december 2021

  Bij de crashtests van 2021 zijn voor het eerst sinds lange tijd flinke onvoldoendes gevallen. De Renault ZOE kreeg geen ster, de Dacia Spring slechts één.

 6. Subsidie elektrische auto blijft hard nodig

  7 december 2021

  Het gaat goed met elektrisch rijden. Het aantal volledig elektrische auto’s nam dit jaar flink toe. Toch is elektrisch rijden voor veel mensen nog ver weg.

 7. Dubbeltest vernieuwde Mazda2 vs. Volkswagen Polo

  3 december 2021

  Zowel de Mazda2 als de Volkswagen Polo ondergingen recentelijk een opfrisbeurt. Daarbij werd de Duitser aanmerkelijk steviger onder handen genomen. Maar betekent dit ook, dat de Polo de betere kleine gezinsauto is van de twee..?

 8. Finalisten Auto van het Jaar 2022 bekend

  29 november 2021

  De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing heeft de finalisten bepaald voor de editie van 2022. Dat zijn stuk voor stuk personenwagens met volledige of gedeeltelijke elektrische rijondersteuning.

 9. Massaclaim tegen Renault en Dacia

  26 november 2021

  Stichting Car Claim dient een massaclaim in tegen autobouwers Renault en Dacia omdat zij in hun dieselauto's sjoemelsoftware hebben geïnstalleerd.

 10. Aanbod elektrische personenbussen neemt toe

  26 november 2021

  De elektrische personenauto is inmiddels gemeengoed, maar hoe zit dat met personenbusjes op stroom? Wij deden een kleine marktverkenning.