ANWB introduceert check voor accu elektrische auto

De ANWB introduceert als eerste in Nederland een check om het accupakket van een elektrische auto te testen. De opslagcapaciteit van de accu van een elektrische auto neemt na verloop van tijd af.

Het accupakket is het belangrijkste onderdeel van de elektrische auto. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de ANWB-leden zich zorgen maakt over kwaliteit en de levensduur van een accu van een elektrische auto.

Het Oostenrijkse Aviloo heeft als eerste een onafhankelijke accucheck ontwikkeld voor elektrische auto’s en de ANWB biedt deze test aan. De ANWB vindt het belangrijk dat leden een goed inzicht krijgen in de conditie van het accupakket van hun elektrische auto en werkt daarom samen met dit bedrijf. De check kan een extra stimulans zijn voor leden die de aanschaf van een tweedehands elektrische auto overwegen.

De test levert een rapport op met informatie over de staat van het accupakket met daarin de resterende opslagcapaciteit van de accu’s in procenten. De test is geschikt voor een aanzienlijk aantal veel verkochte elektrische auto’s.

Accucheck elektrische auto's