EV aanbiedingen bij ANWB Private Lease

Private lease nu extra voordelig een elektrische auto en profiteer van overheidssubsidie

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Bij ANWB Private Lease zijn diverse elektrische auto's nu tijdelijk in prijs verlaagd. En als je de overheidssubsidie aanvraagt zijn ze extra voordelig te rijden! Alle aanbiedingen zijn geldig t/m 5 februari 2023.

Peugeot e-208

Peugeot e-208

De Peugeot e-208 in de uitvoering Active Pack is in prijs verlaagd en kost nu € 379,- per maand (op basis van een looptijd van 72 maanden en maximaal 5.000 kilometer per jaar). Als je subsidie aanvraagt krijg je de eerste 4 jaar van de looptijd ook nog eens € 61,45 van de overheid. Dan is het maandbedrag dus eigenlijk € 317,55. Naast de Active Pack heb je de keus om de elektrische 208 te upgraden naar de rijker uitgeruste Allure Pack.

Kia Niro EV - ANWB Private Lease

Kia Niro EV

Ook de nieuwe Kia Niro EV is in de aanbieding. Voor een maandbedrag van € 499,- krijg je meteen de rijk uitgeruste DynamicLine. Met een batterijpakket van 64 kWh brengt de elektrische Niro je in de praktijk zo'n 385 kilometer ver (WLTP: 460 km). En met een snellader is de batterij weer snel gevuld. Maak je gebruik van de subsidiepot van de overheid van € 2.950,- dan betaal je als het ware 48 maanden lang € 61,45 minder. Omgerekend betaal je dan de eerste 48 maanden van het leasecontract geen € 499,-, maar € 437,55. Het aantal beschikbare elektrische Niro's is beperkt. Prrofiteer dus snel: OP = OP!

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e en Mokka-e

Ook de elektrische modellen van Opel, de Corsa-e en Mokka-e zijn nu extra aantrekkelijk geprijsd. De Opel Corsa-e in de luxe Elegance-uitvoering lease je nu vanaf € 389,- per maand. Zijn grotere SUV-broertje, de Opel Mokka-e kan je nu rijden als Edition vanaf € 429,- per maand. Ook voor deze modellen geldt dat het mogelijk is aanschafsubsidie van € 2.950,- aan te vragen. Omgerekend verlaagt dat je maandbedrag de eerste 4 jaar met € 61,45.

Alle genoemde prijzen zijn vanafprijzen per maand, bij een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar (inclusief BTW). Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de via ANWB Private Lease aangeboden uitvoering.

Aanschafsubsidie

Het aanvragen van een aanschafsubsidie voor elektrische auto's is weer mogelijk in 2023, ook voor private leasecontracten. Het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto is € 2.950,-. De subsidie geldt voor private leasecontracten van minimaal 4 jaar en voor modellen met een cataloguswaarde van maximaal € 45.000,-. Je komt in aanmerking voor de subsidie wanneer het leasecontract is opgesteld en getekend op of na 1 januari 2023. De auto mag niet eerder dan 1 januari 2023 op jouw naam staan. Het subsidiebedraag wordt verdeeld over de eerste 48 maanden van het leasecontract. Je krijgt dan € 2.950,- / 48 maanden is € 61,45 per maand.

Aanvragen gedaan voor 10 januari worden door LeasePlan vastgehouden zodat we zeker zijn dat je de subsidie aan kan vragen.

Zelf subsidie aanvragen

Als je in aanmerking komt voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dan moet je zelf actie ondernemen. De subsidie wordt verstrekt door de overheid en wordt niet automatisch verrekend met het leasetarief. Aanvragen van de subsidie kan via DigiD op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer over private leasen

Wil je eerst meer lezen over private lease in het algemeen? In ons dossier private lease lees je wat private leasen precies is, waarom het vaak goedkoper is dan zelf kopen, wat de misvattingen over leasen zijn en nog meer informatie die belangrijk is om te weten als je wilt gaan leasen.

Je huidige auto inruilen?

Met de ANWB Verkoopservice krijg je gratis en vrijblijvend een gegarandeerd bod op je auto, zonder ongemakkelijke onderhandelingen met potentiele kopers of autobedrijven. Op die manier kun je simpel en snel je huidige auto verkopen als de nieuwe leaseauto geleverd is en kom je niet onnodig zonder auto te zitten.