Wegenwacht-Transporter straalt tijdens jubileum Volkswagen Nederland

Heb jij net zo'n mooie bus als wij?

De Nederlandse Volkswagen-importeur bestaat 75 jaar en om dat te vieren, zijn ze daar op zoek naar de mooiste Transporters uit die zeven decennia. Zoals onze Wegenwacht-bus!

De historie van de Volkswagen Transporter heeft een Nederlands tintje. Ben Pon, de man die na de Tweede Wereldoorlog de eerste Volkswagens deze kant op haalde, merkte dat er behoefte was aan een lichte bedrijfswagen. Hij maakte daarvoor een schetsje in zijn zakagenda en toog ermee naar de fabriek in Wolfsburg. Niet veel later rolden de eerste Transporters van de band. En de schets van Ben Pon? Die wordt nu geëxposeerd in het Rijksmuseum.

Feestelijke rondrit

In 2022 is het 75 jaar geleden dat Pon de Nederlandse import van Volkswagens opstartte. Dat jubileum valt samen met de komst van het Volkswagen-busje van de toekomst: de volledig elektrische ID.Buzz. Reden voor de importeur om uit te pakken met een feestelijke rondrit op woensdag 1 juni a.s. En de 75 mooiste Volkswagen Transporters mogen mee! Daar zit natuurlijk een Wegenwacht-bus bij, want de Transporter maakt al sinds 1996 deel uit van het wagenpark van de ANWB.

Misschien heb jij zelf ook wel zo'n mooie bus? Meld je dan vóór vrijdag 6 mei aan. Mocht je uitverkoren zijn om mee te rijden in de toertocht, dan maak je ook nog eens kans om namens Nederland deel te nemen aan het internationale Transporter-treffen in Hamburg deze zomer.

Lees meer over de Volkswagen ID. Buzz