Update voor Ford Mustang Mach-E wegens gevaarlijk remgedrag

Uitwijkproef Duitse zusterclub ANWB brengt mankement ESP aan het licht

De Ford Mustang Mach-E ondergaat een update aan diens ESP-systeem naar aanleiding van een dramatische uitwijkproef door de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB.

De Ford Mustang Mach-E is een onder leaserijders populaire, elektrische auto. Tijdens een uitwijkproef van de ADAC zakte de semi-terreinwagen recentelijk lelijk door het ijs: omdat de achterzijde al gauw uitbreekt, is de Ford voor ongeoefende bestuurders nauwelijks onder controle te houden.

Opnieuw kalibreren

De kwalijke eigenschap wordt veroorzaakt door het ESP-systeem: een bestuurdershulp die normaal gesproken juist moet voorkomen dat er overstuur optreedt. De stabiliteitscontrole grijpt in het geval van de Ford te laat in, ongeacht de gekozen rijstand. De ADAC heeft de bewuste test nadien herhaald in het bijzijn van de fabrikant, die daarop heeft aangegeven het ESP opnieuw te zullen kalibreren. Bestaande klanten hoeven daarvoor niet naar de garage: het rijhulpsysteem kan draadloos worden bijgewerkt. Alle Mustang Mach-E's die vanaf nu de fabriek verlaten, doen dat met de geïnstalleerde update.

Lees hier onze rijtest van de Ford Mustang Mach-E