Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Finalisten Auto van het Jaar 2022 bekend

29 november 2021 Eén ding op voorhand zeker: winnaar heeft elektromotor

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing heeft de finalisten bepaald voor de editie van 2022. Dat zijn stuk voor stuk personenwagens met volledige of gedeeltelijke elektrische rijondersteuning.

Achtendertig nieuwe modellen maakten tot nog toe kans op een finaleplek voor de prestigieuze Auto van het Jaar-verkiezing. Daaruit heeft de 66-koppige jury zeven potentiële winnaars gekozen, die in 2022 voor de titel in aanmerking komen. De volgende personenwagens gaan - in willekeurige volgorde - de strijd met elkaar aan:

Hyundai IONIQ 5
 

Kia EV6
 

Renault Mégane E-TECH Electric
 

Peugeot 308
 

CUPRA Born
 

Ford Mustang Mach-E
 

Skoda Enyaq iV

Winnaar eind februari bekend gemaakt

Namens de ANWB neemt autojournalist Frank Buma deel aan de jury van de Auto van het Jaar-verkiezing. Samen met zijn jurygenoten heeft hij nog tot eind februari de tijd om de uiteindelijke winnaar te bepalen: op maandagmiddag 28 februari volgt dan de definitieve uitslag. Eén ding is zeker: de Auto van het Jaar 2022 wordt sowieso een personenwagen met elektrische rijondersteuning. Op de Peugeot na zijn alle finalisten volledig elektrisch. De 308 is optioneel verkrijgbaar met een plug-in hybride aandrijflijn, maar verschijnt in de nabije toekomst ook uitsluitend op batterijen op de markt.

Lees meer over de Auto van het Jaar-verkiezing