NIEUW: Occasions met ANWB Garantie

De ANWB introduceert ANWB Garantie. Leden die een tweedehands auto kopen bij één van de door ANWB geselecteerde autobedrijven krijgen daar 6 maanden uitgebreide garantie op.

Gebruikte auto kopen

Uit onderzoek blijkt dat ANWB-leden gemengde gevoelens hebben als het gaat om garantie bij de koop van een occasion. Garantie klinkt goed, maar in de praktijk valt de uitkomst, en met name de manier waarop tot stand komt, te vaak tegen. Wil je als koper een beroep doen op garantie moet je in discussie met de verkopende partij. Die verkoper heeft vaak de technische kennis om zijn argumenten kracht bij te zetten en daar moet je als koper dan maar op vertrouwen. Een voorgestelde ‘oplossing’ waarin de klant het onderdeel betaalt en het autobedrijf de manuren voor zijn rekening neemt is herkenbaar. Met ANWB Garantie heb je die ongemakkelijke discussie niet.

Het werkt als volgt: je koopt een tweedehands auto met ANWB Garantie bij een van de deelnemende autobedrijven. De auto’s zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid gecontroleerd. Het betreft auto’s van maximaal 8 jaar oud en 160.000 kilometer op de teller, waarvan de onderhoudshistorie bekend is.

Blijkt er na aflevering toch iets aan de hand, dan willen we dat als ANWB voor onze leden wordt opgelost. De reparatie die volgt kun je altijd dichtbij huis laten uitvoeren en (als we weer mogen) kan dat zelfs in het buitenland. Om onafhankelijk te blijven zal Autotrust, de uitvoerende partner van ANWB Garantie, als derde partij bepalen of er wel of geen sprake van garantie is, dit doen zijn objectief en zonder financieel belang.

Bekijk het aanbod

Meer informatie over ANWB Garantie

Alles over garantie op tweedehands auto's