Ongecamoufleerd: de nieuwe Opel Astra!

Onze autoredactie reed de langverwachte gezinswagen al

Toen autoredacteur Frank Buma onlangs de eerste kilometers maakte met de fonkelnieuwe Opel Astra, was het model nog gecamoufleerd. Inmiddels kunnen we je de gezinsauto in zijn geheel laten zien.

De zesde generatie van de Opel Astra maakt vermoedelijk pas begin 2022 zijn opwachting in de Nederlandse showrooms, maar wij konden er recentelijk al mee rijden. Op dat moment was de C-segmenter nog van top tot teen gecamoufleerd, maar de Duitsers hebben deze week de eerste officiële foto's vrijgegeven.

Band rond de neus

Daarop is te zien dat ook de Astra voortaan het kenmerkende familiegezicht draagt, dat we al van de crossovers van Opel kennen: een brede band rond de neus, waarin we de koplampen en het merklogo aantreffen. Een digitaal instrumentarium dat uit twee schermen bestaat, is van binnen de grootste blikvanger.

Hoewel de lengte van de publiekslieveling in zijn geheel nauwelijks toenam, is de wielbasis wel een stuk gegroeid. Dat levert meer leefruimte op voor de passagiers achterin. Ook is de nieuwe Astra een paar centimeter breder geworden.

Voortaan ook als plug-in hybride

Onder de motorkap vinden we misschien wel het meest spectaculaire nieuws, want de bekende Opel is voortaan ook leverbaar met een semi-elektrische aandrijflijn. Twee zelfs: eentje met 180- en een die goed is voor 225 pk. Of dat ook een beetje vooruit wil, zie je in onze video. Naar verwachting rijden we in november met een Astra zoals -ie ook verkocht zal gaan worden.