Wereldreis elektrische auto te zien in Volkswagen Museum

Elektrische rit rond de wereld eindigt op expositie in Wolfsburg

De Nederlandse student Wiebe Wakker volbracht in 2019 een elektrische autoreis rond de wereld. Zijn auto wordt tot april 2021 tentoongesteld in het Volkswagen Museum in Wolfsburg.

Als afstudeerproject bedacht Wiebe dat hij volledig op stroom de wereld rond wilde rijden. In maart 2016 begon hij aan zijn monstertocht, om in april 2019 onder grote publieke belangstelling te finishen op de beroemde Sydney Harbour Bridge in Australië. Wij spraken hem later dat jaar en probeerden de auto waarmee hij zijn reis ondernam, te laten opnemen in een museum. Toen lukte dat niet, maar inmiddels maakt de wagen alsnog deel uit van een heuse tentoonstelling!

Wakker’s auto, een omgebouwde Volkswagen Golf Variant, is samen met diverse verzamelde objecten, verhalen, foto’s en video’s tot april 2021 te zien in het ‘ZeitHaus’ paviljoen van Autostadt; het fabrieksmuseum van het Duitse automerk. Deze week is daar de expositie ‘New mobility- new thinking’ van start gegaan. Tijdens de tentoonstelling kunnen ontwerpconcepten en nieuwe technologieën worden ervaren, die ingaan op de maatschappelijke kansen van nieuwe vormen van mobiliteit.

100.450 kilometer

In drieënhalf jaar tijd legde Wiebe 100.450 kilometer af en bezocht hij 34 landen. Hij vertrok zonder geld naar het andere eind van de wereld en vertrouwde onderweg op de goedheid van zijn medemens, die via een speciale website stroom, eten of een slaapplek kon aanbieden. Tegenwoordig vertelt Wiebe als gastspreker over zijn Plug Me In project en bestaat er zelfs merchandise van de Volkswagen waarmee hij zijn reis ondernam!

Lees meer over elektrisch rijden