Verdien geld met je stilstaande auto

Help anderen uit de brand door je eigen auto te delen

De kans is groot dat je nu vaker dan voorheen thuiswerkt. Je auto staat dan werkeloos voor de deur en dat is zonde. Het drukt natuurlijk lekker op de brandstofkosten, maar de vaste lasten lopen gewoon door. Daarnaast zijn er veel mensen die zelf geen auto hebben, maar er wel af en toe een nodig hebben. Jij kunt ze helpen én tegelijkertijd een deel van je eigen autokosten terug verdienen.

ANWB start met SnappCar een proef van 6 maanden waarbij we erachter willen komen hoe ANWB-leden autodelen ervaren door het zelf te doen. SnappCar is een platform dat particuliere deelauto's koppelt aan potentiele gebruikers. Iedereen met een eigen auto kan er zijn of haar auto aanbieden en zelf de dagprijs bepalen. SnappCar koppelt niet alleen vraag en aanbod, maar draagt ook zorg voor een allrisk verzekering. Je auto is dus volledig verzekerd wanneer je hem via SnappCar deelt en ook je eigen no-claim blijft buiten schot. Ook als je zelf enkel een WA-verzekering hebt en de gebruiker van je auto een schade veroorzaakt. Prettig voor beide partijen, net als de standaard inbegrepen pechhulp.

Hoe werkt autodelen?

Nadat je je via de ANWB hebt aangemeld voor de proef, maak je een profiel aan bij SnappCar en vul je de beschikbaarheid van je auto in. Wanneer iemand van jouw auto gebruik wil maken, krijg je een berichtje van SnappCar. Je bepaalt dan zelf of je het verzoek goedkeurt of niet. Je kunt ook kiezen voor de Direct Boeken-functie, waarmee je anderen met één druk op de knop jouw auto laat reserveren. Je hoeft dan de huur niet meer zelf te bevestigen, waarmee je de drempel nog verder verlaagt.  Wie zijn auto vaak met anderen deelt kan zelfs een kastje laten inbouwen waarmee een geverifieerde gebruiker je auto met zijn of haar telefoon kan openen. Door deze keyless techniek is er geen persoonlijke sleuteloverdracht meer nodig!

Autodelen tijdens corona, hoe doe je dat?

Gezondheid staat voorop en daarom vraagt SnappCar zowel haar huurders als verhuurders de auto voor en na elke boeking te desinfecteren. Natuurlijk hou je tijdens de sleuteloverdracht anderhalve meter afstand en annuleer je de boeking wanneer je klachten hebt. Om die reden kun je nu op elk moment kosteloos annuleren, ook binnen 24 uur voor aanvang.*

*Dit is een tijdelijke regeling, kijk op de website van SnappCar voor de laatste informatie

Meld je aan voor de autodelen-proef!

Wil jij ook geld verdienen met je stilstaande auto en anderen helpen door je auto te delen? Meld je dan nu aan voor de proef. Je doet dan 6 maanden mee, je verdient een deel van je autkosten terug en wij leren iets van jouw ervaringen.

Meer informatie en aanmelden