Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasionmarkt: OV-reizigers kopen en thuisblijvers verkopen auto

18 juni 2020

De maand mei was een goede maand voor de occasionverkopers. Vorige maand werden er namelijk ruim 120.000 occasions gekocht bij autobedrijven, dat is bijna net zoveel als in 2019 toen mei de absolute recordmaand was. Tegelijkertijd is er ook een grote groep mensen die hun auto de deur uit doet.

De kopers

Het grote aantal occasions dat in mei is verkocht duidt erop dat de particulier weer is gaan forenzen naar het werk, maar dat het openbaar vervoer en de daarbij behorende voorzorgsmaatregelen vooralsnog waar mogelijk worden gemeden. Dat men kiest voor een occasion valt ook goed te verklaren doordat de levertijden voor het kopen of private leasen van een nieuwe auto door het grotendeels sluiten van de fabrieken erg onzeker zijn geworden. Nu de fabrieken langzaam maar zeker weer open gaan, komt ook dat weer op gang.

Aan het occasionaanbod op ANWB.nl was goed te zien dat er veel auto’s werden gekocht. Het totaal aantal auto’s dat op de website te koop stond nam in een maand tijd met bijna 12,5% af.

De verkopers

Tegenover de mensen die een auto kopen staat dat er bovengemiddeld veel animo is voor het verkopen van een auto. De coronamaatregelen om in ieder geval tot september zoveel als mogelijk vanuit huis te werken en het wegvallen van arbeidsplaatsen als gevolg van het virus lijken er voor te zorgen dat veel mensen hun (tweede) auto niet meer nodig hebben en willen verkopen.

In de maand mei werden er ruim 30% meer aanvragen gedaan bij de ANWB Verkoopservice voor een vrijblijvend bod op een auto of motor dan in een normale maand. De ANWB Verkoopservice is dan een gemakkelijke manier om snel en zonder mensen aan je deur of ongemakkelijke onderhandelingen je auto te verkopen.

Lees meer over het occasionaanbod op ANWB.nl
Meer informatie over de ANWB Verkoopservice