Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autosalon van Genève afgelast om coronavirus

28 februari 2020

De geruchten hingen al even in de lucht, maar ook een van de belangrijkste auobeurzen ter wereld kan geen doorgang vinden door de uitbraak van het coronavirus. Zojuist is bekend gemaakt dat de Autosalon van Genève, die op 5 maart van start zou gaan, is afgeblazen.

Het is misschien wel de belangrijkste autobeurs van het jaar. Elk jaar presenteren autofabrikanten op de Autosalon van Genève de belangrijkste nieuwe automodellen. Sinds 1912 is de show, met uitzonderingen van de twee Wereldoorlogen onafgebroken elk jaar georganiseerd, maar voor het eerst sinds 1947 zal ook 2020 de geschiedenis in gaan als een jaar zonder Geneefse autoshow. Zojuist heeft de organisatie namelijk bekend gemaakt dat de show geen doorgang kan vinden door de uitbraak van het coronavirus.

Vanochtend bracht de organisatie nog naar buiten de situatie van dag tot dag in de gaten te houden en eerdaags een difintieve beslissing te nemen over doorgang van het evenement, maar de Zwitserse autoriteiten hebben zojuist een verbod afgekondigd voor alle evenementen met meer dan 1000 bezoekers in de periode tot en met 15 maart. Een besluit dat met name de Autosalon van Genève raakt. 

Voor ANWB zou Frank Buma afreizen naar Zwitserland voor al het (elektrische) autonieuws, het is nu afwachten of en hoe de autofabrikanten hun nieuws naar buiten gaan brengen.