Tanken tijdens de coronacrisis

Tankstations zijn gewoon open, maar net als bij supermarkten en andere winkels zijn er maatregelen getroffen om verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Dit moet je weten over tanken in coronatijd.

Tanken, tankstation

Voor sommigen is de geur van benzine of diesel een genot, anderen vinden het maar een stinkend goedje. Voor die laatste groep hingen er bij de meeste tankstations al dispensers met plastic wegwerphandschoenen. In deze tijden komen die handschoenen natuurlijk ook van pas om zo min mogelijk oppervlaktes aan te raken die anderen ook gebruiken, zoals het vulpistool. Als de handschoenen op zijn, dan hebben de meeste stations ook nog papieren doekjes die je kunt gebruiken om het vulpistool vast te pakken.

Daarnaast nemen ook de tankstations zelf extra maatregelen. Zo laten de grote maatschappijen op hun website weten nog vaker contactoppervlakken, zoals de vulpistolen, deurklinken en pinterminals schoon te maken. Daarnaast hebben sommige stations de toiletten gratis opengesteld, zodat je ook daar je handen kunt wassen. Natuurlijk ben je ook zelf verantwoordelijk om zelf voldoende afstand te houden tot andere klanten en medewerkers en wordt je gevraagd het liefst zo veel mogelijk contactloos en in ieder geval met pin te betalen. 

De meeste bemande tankstations verkopen ook eten en de meeste blijven dat ook doen. Wel mag het eten alleen afgehaald worden en niet ter plekke worden opgegeten. Op hun websites vragen de maatschappijen je dan ook niet langer dan noodzakelijk in de shops te verblijven. 

Tip: leg ook een flesje desinfecterende handgel en papieren zakdoekjes in de auto, zo ben je niet afhankelijk van de voorzieningen van het tankstation om je handen schoon te houden of weer te ontsmetten.

Vind de goedkoopste pomp met de ANWB Onderweg-app