Op een rijtje: je kinderen veilig naar school brengen

Op 11 mei gaan de basisscholen en kinderdagverblijven weer open. Misschien wil jij je kind straks anders naar school of de opvang brengen dan je voorheen deed, bijvoorbeeld met de fiets of auto. We helpen je dat zo veilig mogelijk te doen.  

Op de fiets

Als je je kinderen op de fiets naar school of de opvang brengt en ze zelf nog niet kunnen fietsen, dan heb je een goed kinderzitje nodig. Maar waar moet zo’n kinderzitje eigenlijk aan voldoen en tot welke leeftijd gaan ze voorop en wanneer kies je het beste voor een zitje achterop? We hebben alles voor je op een rij gezet. In onze webwinkel vind je daarnaast veilige Qibbel-fietsstoeltjes voor diverse leeftijden. Ook een optie: de bakfiets! Maar kies je er dan een met twee of met drie wielen en ga je zelf trappen of kies je voor elektrisch? We helpen je de juiste bakfiets te vinden.

Veel kinderen kunnen of willen graag zelf fietsen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets? We hebben een handig overzicht van de verschillende maten fietsen en de corresponderende lichaamslengte en kledingmaten. Ook vertellen we je waar een veilige kinderfiets aan moet voldoen en hoe je je kind wegwijs maakt in het verkeer. 

Fietsen in tijden van corona

Met de auto

Niet iedereen woont op fietsafstand van school of de opvang en ook als dat wel zo is komt het soms gewoon even niet uit. Wanneer je je kind met de auto brengt, is het belangrijk dat je een geschikt en veilig kinderstoeltje gebruikt. Elk kind tot 1,35 meter moet in een passend stoeltje worden vervoerd, dat is simpelweg verplicht. Maar wat is dan een passend stoeltje? Met een duidelijk overzicht helpen we je het juiste kinderstoeltje te kiezen.

Niet elke kinderstoel is even veilig. Elk jaar testen we samen met zusterclubs diverse stoeltjes. Dat doen we met botsproeven, maar we kijken ook naar gebruiksgemak en of alle gebruikte materialen wel veilig zijn voor kinderen. In onze laatste test vind je de nieuwste modellen, maar we hebben ook alle voorgaande testen gebundeld in een handig overzicht. Natuurlijk helpen we je ook met het monteren van het stoeltje, want dat is lang niet altijd even eenvoudig! 

Zie ook:
Naar school met de anderhalvemeterregel