Private lease groeit harder dan verwacht

Eind dit jaar al 200.000 leasecontracten in Nederland

Het aantal private leasecontracten in Nederland dendert in sneltreinvaart door. Waar ING Bank in een studie van 4 jaar geleden nog voorspelde dat de ‘magische’ grens van 100.000 leasecontracten eind 2020 bereikt zou worden wordt nu mogelijk dit jaar al de 200.000 contracten aangetikt.

Ook de ANWB ziet de vraag naar private lease snel toenemen, ten opzichte van 2018 is er zelfs sprake van een verdubbeling. Bij ANWB Private Lease gaat het bovendien allang niet meer alleen om de auto’s uit het A-segment (Toyota Aygo etc.) die als tweede auto moeten gaan fungeren. Na de verschuiving naar het B-segment, zoals de Ford Fiesta en Volkswagen Polo en crossovers als de Opel Crossland X en Renault Captur, worden er nu steeds vaker auto's als de Ford Focus en Nissan Qashqai aangevraagd. Ook het private leasen van een elektrische auto zit in de lift, dit betreft nu al 3% van de aanvragen.

Private lease aanbiedingen vergelijken

De ene private lease aanbieding is de andere niet en waar het ogenschijnlijk om dezelfde auto gaat kunnen de verschillen alsnog groot zijn. De kleine lettertjes zijn minstens zo belangrijk als de aangeboden auto.

Zie ook: Private lease aanbiedingen: waar moet je op letten?