Tesla Model 3 vestigt record bij botsproef

Ook DS3 Crossback, Kia Ceed, Skoda Scala en een tweetal Mercedessen getest door Euro NCAP

De Tesla Model 3 beschikt over de best functionerende rijhulpsystemen sinds de oprichting van Euro NCAP. Dat is de uitkomst van een recente serie botsproeven van de instantie.

Behalve de kleine Tesla werden ook de DS3 Crossback, Kia Ceed, Skoda Scala, de Mercedes B-Klasse en Mercedes GLE beproefd. De Skoda, Tesla en de beide Mercedessen behaalden daarbij de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. De DS en de Kia blijven steken op vier stuks: voor die felbegeerde vijfde ster moet de koper voor optionele rijhulpsystemen kiezen.

De aanvullende veiligheidsuitrusting van de Tesla Model 3 wordt door Euro NCAP geroemd. Volgens de instantie heeft er nog nooit een auto zo'n hoge waardering behaald op dit specifieke testonderdeel.

(Nog) strengere testopzet

Euro NCAP is berucht om diens strenge testopzet, die tussentijds wordt aangescherpt. De instantie grijpt de uitkomst van de meest recente serie botsproeven aan, om aan te kondigen dat er in 2020 opnieuw een aanpassing zal worden doorgevoerd in hun testprotocol.

De ANWB is al jaren partner van Euro NCAP, het onafhankelijke instituut dat auto's test op veiligheid bij botsingen. Lees meer over dit samenwerkingsverband.