Liter benzine richting € 2?

Voordeelprogramma ANWB drukt de prijzen

De prijs die je voor een liter benzine kwijt bent, is nog steeds aan het stijgen. Het 'Tanken met ledenvoordeel'-programma van de ANWB biedt uitkomst!

Sinds deze week betaal je langs de snelweg € 1,83 voor een liter Euro 95. Dat is een prijsstijging van 11 procent in vergelijking met drie maanden geleden. Op een volle tank kan dat zomaar € 12 in je nadeel schelen en het heeft er alle schijn van dat het dieptepunt nog niet is bereikt.

De prijsstijging wordt veroorzaakt door hoge olieprijzen. Een vat olie kost momenteel meer dan 70 dollar. Van die olie wordt uiteindelijk benzine gemaakt.

Tanken met korting

Om tanken goedkoper te maken, heeft ANWB een tankprogramma, waarmee je korting spaart op benzine en diesel. De korting geldt op de daadwerkelijke pompprijs en bedraagt 5 cent per liter bij bemande en 3 cent per liter bij onbemande tankstations. Er zijn meer dan 700 aangesloten tankstations, verspreid door heel Nederland.

Waar tank je het goedkoopst?

In de ANWB Onderweg App kun gemakkelijk de actuele brandstofprijzen in Nederland zien en staat direct aangegeven welke tankstations meedoen met Tanken met Ledenvoordeel. Daarnaast vind je er verkeersinformatie en mobiel parkeren.

Lees meer over het tankprogramma van de ANWB
Lees meer over elektrisch rijden