ANWB bouwt mee aan LEGO Bugatti

Levensgrote sportwagen van bouwsteentjes tijdens de herfstvakantie in Nederland

De ANWB was exclusief aanwezig bij de aankomst van de LEGO Bugatti in de Jaarbeurs in Utrecht en mocht zelfs helpen bouwen!

Van 18- tot 24 oktober vindt LEGO World plaats: een wereldtentoonstelling rond het beroemde Deense speelgoed. Pronkstuk van dat spektakel is een levensgrote Bugatti Chiron, volledig opgetrokken uit bouwsteentjes.

Speelgoed op stroom

Het bijzondere bouwwerk kan zelfs echt rijden, met behulp van 2.304 exemplaren van hetzelfde elektromotortje dat ook in een reguliere LEGO bouwdoos zit. Het origineel rijdt op benzine, maar deze 'blokjes-Bugatti' is dus een elektrische auto!

De Bugatti Chiron die model stond, is van zichzelf al bijzonder. Sowieso is het de snelste productiewagen ter wereld, met een topsnelheid van 420 kilometer per uur. Het is meteen ook de duurste auto die je in Nederland kunt kopen. Je betaalt er hier maar liefst 3,4 miljoen euro voor!

De specificaties van de LEGO Bugatti zijn niet minder imposant. Meer dan een miljoen bouwsteentjes zijn er gebruikt voor deze speelgoed sportwagen. In totaal weegt de Bugatti 1,5 ton, 500 kilogram minder dan de originele auto.

Zie ook:
Lees meer over elektrisch rijden
Bekijk waar je nog meer naar toe kunt deze herfstvakantie
Lego World