Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autostoeltjestest 2018

22 mei 2018 Bijna alle stoeltjes scoren goed of voldoende

In de autostoeltjestest 2018 heeft de ANWB 23 verschillende autostoeltjes onderzocht op veiligheid, bediening, ergonomie en aanwezigheid van schadelijke stoffen. Het overgrote deel scoorde goed, maar aandacht voor veiligheid en schadelijke stoffen blijft nodig.

Van de 23 onderzochte autostoeltjes behaalden maar liefst 17 stoeltjes de score 'goed' en daarmee vier sterren. Drie autostoeltjes scoorden 'voldoende' met drie sterren. Eén autostoeltje kreeg met twee sterren de beoordeling 'matig' en twee andere autostoeltjes haalden het predicaat 'slecht' met slechts één ster.

De Concord Ultimax i-Size scoorde slecht op veiligheid. Het stoeltje bleek niet bestand tegen de uitgevoerde frontale botsing. Dit leidde tot een afwaardering van het testresultaat naar één ster. De Jané Gravity is afgewaardeerd naar één ster door een te hoge concentratie schadelijke stoffen.

Geïntegreerde airbags

Nieuw in deze test is het eerste autostoeltje met geïntegreerde airbags, de hierboven afgebeelde Maxi-Cosi Axissfix Air. Een nieuwe innovatie van Maxi-Cosi die met dit stoeltje vier sterren weet te behalen.

Naar de Autostoeltjestest 2018