Challenge: welke ANWB Autoredacteur rijdt het veiligst?

Bespaar net als onze redactieleden geld op de premie van je autoverzekering

De ANWB heeft een speciale autoverzekering, waarbij de hoogte van de premie afhangt van je rijstijl. Hoeveel geld kunnen onze eigen autoredacteuren besparen?

Sinds de zomer van 2016 kun je bij de ANWB terecht voor de Veilig Rijden Autoverzekering, waarbij je op basis van een veilige rijstijl korting krijgt op je maandelijkse premie. Door te kiezen voor dit type verzekering, krijg je standaard 10 procent korting. Dat percentage kan oplopen tot 30 procent, bovenop je ‘no claim’-korting! En vergeet je medeweggebruikers niet: je premie gaat omlaag, maar de verkeersveiligheid omhoog!

10 dagen strijd

Nu waren ze op kantoor wel benieuwd hoe hun eigen autoredacteuren zouden scoren. ANWB Autoredacteuren Gert Wisse en Frank Buma reden 10 dagen lang in een identieke auto, voorzien van een speciale stick. Daarmee wordt een aantal gegevens uitgelezen:

  1. Hoe hard je remt
  2. Hoe stevig je optrekt
  3. Hoe hard je door de bocht gaat
  4. Of jij je wel aan de maximum geldende snelheid houdt

Die stick, feitelijk een stukje hardware inclusief GPS, sluit je heel eenvoudig aan op de OBD-poort van je auto. Die zit onder je dashboard en het is dezelfde aansluiting die ze in de garage gebruiken om je auto uit te lezen wanneer je ‘m voor een onderhoudsbeurt brengt.

Bespaarde premie op je rekening

De gegevens die dat oplevert, worden niet alleen gebruikt om de hoogte van je premie te bepalen. Met behulp van een speciale app kun je zelf elke 10 dagen je verrichtingen bekijken, zodat je tussentijds je rijstijl kunt aanpassen. In principe wordt er elke drie maanden met je afgerekend en ieder kwartaal begin je met een schone lei. De bij elkaar gereden korting wordt overigens niet met je premie verrekend, maar gewoon op je rekening bijgeschreven. Da’s lekker!

Hoe onze jongens het er vanaf hebben gebracht? Bekijk het in onderstaande video!