Volvo en Ford knallend door botsproef

XC40 en nieuwe Focus behalen maximale score bij Euro NCAP test

De Euro NCAP heeft opnieuw twee nieuwe personenwagens beproefd op hun botsveiligheid. De Volvo XC40 en Ford Focus brachten het er uitstekend vanaf.

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar mocht je ooit betrokken raken bij een ongeval, dan zijn de nieuwe Ford Focus en Volvo XC40 twee auto's waar je vermoedelijk zonder kleerscheuren uit stapt. Beide modellen behaalden onlangs de maximale veiligheidsscore bij de botsproef van Euro NCAP.

Het zijn de leverbare rijhulpsystemen waarmee de Ford en de Volvo de hoogste ogen gooiden. Zo beschikken beide modellen over een noodstopsysteem dat remt voor alle soorten medeweggebruikers, ook wanneer deze te voet zijn of op de fiets zitten. De XC40 voegt daar nog eens een geavanceerde rijstrookassistent aan toe, die voorkomt dat je op de verkeerde weghelft terecht komt.

Meer over rijhulpsystemen

Meer weten over de verschillende rijhulpsystemen die inmiddels verkrijgbaar zijn? De ANWB heeft ze voor je op een rijtje gezet en legt meteen uit waar al die ingewikkelde afkortingen in de benaming eigenlijk voor staan.

Rijhulpsystemen

Rijtesten

Lees ook onze rijtesten van deze modellen:
Ford Focus
Volvo XC40