Consumenten vinden anwb.nl beste private lease website

In de eerste helft van 2018 liet onderzoeksbureau WUA drie maal 200 consumenten online op zoek gaan naar een private leaseauto. In totaal zijn dus 600 consumenten op zoek gegaan naar een private leaseauto. De respondenten waren vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bepalen. Als winnaar kwam ANWB Private Lease uit de bus.

ANWB Private Lease - Beste Web Performance Private Lease

Bij het zoeken naar een private lease auto op internet bekeken deelnemers 4 tot 5 websites. Elke website werd vervolgens beoordeeld aan de hand van vragen als:

  • Welke website is in de ogen van de consument favoriet?
  • Waar let de consument op bij het kiezen van een private leaseauto?
  • Wat is hun beleving qua merk, aanbod en look & feel van een website?

Goede vindbaarheid en voorkeur voor ANWB Private Lease

Van de consumenten die in de vrije oriëntatie op anwb.nl terechtkwamen koos bijna de helft ook daadwerkelijk voor de ANWB als favoriete website voor een leaseauto. Samen met scores voor vindbaarheid en voorkeur komt WUA tot een Web Performance score. Daarin scoorde ANWB Private Lease de meeste punten en eindigde zo op de eerste plaats.

Trots op het resultaat

Klantbeleving staat centraal binnen de ANWB en we werken dagelijks aan het verbeteren van de digitale klantervaring. We zijn dan ook erg trots dat consumenten dit weten te waarderen.

WUA (Web Usability Advice) is marktleider in Digital Experience Benchmarking. WUA voert dit onderzoek al jaren uit, sinds het begin van het opkomen van Private Lease.

Bekijk de winnende site

ANWB Private Lease


Bron: WUA: ANWB is de winnaar in het onderzoek naar een Private Lease auto