Shell intensiveert de samenwerking met The New Motion

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in laadsystemen voor elektrische auto's, gaat nauwer samenwerken met Shell. The New Motion blijft wel zelfstandig opereren, zo meldt Automotive.

The New Motion

The New Motion exploiteert meer dan 30 duizend oplaadpunten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk van het bedrijf bestaat uit meer dan 50 duizend openbare laadpalen die verspreid zijn over 25 landen in Europa. Daarbij heeft The New Motion zo'n 100 duizend kaarthouders. Hoewel het bedrijf nog niet winstgevend is, is Shell blij met deze stap. De samenwerking kan bijdragen aan hun verdere groei in Europa.

Laadpas van de ANWB

Dat Shell potentie ziet in het elektrisch rijden is niet vreemd. Ook uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat de overheid zich hard maakt voor elektrische auto's. Momenteel is er een transitie gaande naar het elektrische rijden. Vijf jaar geleden was een elektrische auto nog weinig in het verkeersbeeld te zien. En als je er al één zag dan was dat een Tesla. Inmiddels zijn er meer ontwikkelingen op dat gebied en zijn er ook meer elektrische auto's te koop.

De ANWB zet zich ook in voor elektrisch rijden en heeft recent een grote test met elektrische auto's gedaan. Deze test is eveneens te vinden in de Kampioen Auto die begin oktober is uitgebracht. Daarnaast biedt de ANWB ook laadfaciliteiten aan. Je kunt bij de ANWB terecht voor een laadpas met toegang tot nagenoeg alle openbare (snel)laadpunten. En ondanks dat de ANWB geen eigen laadpalen meer verkoopt, wordt er al wel enige jaren samengewerkt met EV Box, een betrouwbare partner die kwalitatief goede laadpalen levert. 

Meer over ANWB laadpassen 
Meer over laadpalen aanvragen
Meer over elektrisch rijden