Opnieuw op pad met de Tesla Model X

Rijtest 2016 best bekeken video YouTube-kanaal

Onze rijtest van de Tesla Model X is de best bekeken video op het YouTube-kanaal van ANWB Auto. Tijd om te zien hoe het nu met de auto gaat.

In december 2016 maakten wij onze eerste kilometers met de Tesla Model X: een elektrische ruimtewagen, waarvan de bijzondere aandrijflijn wordt overschaduwd door de vleugeldeuren (!) voor de achterpassagiers. Ook wij waren onder de indruk, maar we noteerden even goed een aantal minpunten.

Zo kostte het openen van zo'n vleugeldeur de nodige tijd. In een krappe parkeerplek verhinderde de blikvanger je bovendien de toegang tot de auto; om niet per ongeluk de auto van de buurman te beschadigen, gaat het portier uit veiligheidsoverwegingen slechts op een kier open.

Voor een elektrische auto bleek de Tesla best rumoerig, met name op de achterbank, waar je nadrukkelijk de banden hoort. De grote wielen waarvan de testauto was voorzien, maakten de Model X verder oncomfortabel op korte oneffenheden. En voor een auto van vijf meter vonden we het knullig dat we de achterbank niet konden neerklappen.

De video van onze bevindingen deed het niet onaardig, maar sinds afgelopen zomer zat het aantal kijkers plotseling hevig in de lift. Inmiddels is het de best bekeken test op ons YouTube-kanaal. Er wordt onder de video ook stevig gereageerd, onder meer over de modificaties die Tesla in de tussentijd zou hebben doorgevoerd.

Wijzigingen direct toepassen

Waar de gemiddelde autofabrikant twee jaar wacht voor hij een model een opfrisbeurt geeft, passen de Amerikanen zulke wijzigingen direct toe. Elke Tesla is verbonden met het internet. Het kan dus zomaar gebeuren dat jouw auto na een nachtje bijladen meer kan dan de dag ervoor!

Reden genoeg om nogmaals een Model X naar de redactie te halen, om te zien of Tesla de auto in de tussentijd daadwerkelijk heeft verbeterd. Onze rijtest lees je binnenkort, maar in deze video lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Lees meer over elektrisch rijden