Geslaagd lezersbezoek Tesla-fabriek

Lezers Kampioen Auto kregen een kijkje achter de schermen bij Tesla in Tilburg

Op dinsdag 7 november brachten 21 lezers van Kampioen Auto een bezoek aan de Tesla-fabriek in Tilburg.

Kampioen Auto is het nieuwe tijdschrift voor autobezitters van de ANWB. De eerste editie, die nog altijd gratis verkrijgbaar is bij de ANWB winkels, stond grotendeels in het teken van elektrische mobiliteit. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor een exclusief kijkje achter de schermen bij de fabriek van Tesla in Tilburg.

Op dinsdag 7 november was het zover. Eenentwintig gelukkige lezers werden met koffie en gebak in Brabant onthaald, waar de groep vervolgens in tweeën werd gesplitst. Het ene gedeelte dook de fabriek in, waar 36 elementen worden toegevoegd aan de Model S en X. Denk bijvoorbeeld aan het batterijpakket, maar ook de airbags en de aandrijfas.

De rest van de groep kreeg een interessante presentatie voorgeschoteld, waarbij ruimschoots de gelegenheid was om vragen te stellen. Vervolgens wisselden de deelnemers van programma-onderdeel. Hoogtepunt van het fabrieksbezoek was een kijkje bij 's werelds langste indoor testbaan. Hier wordt iedere Tesla die de fabriek mag verlaten, eerst uitgebreid beproefd. Inclusief een spectaculaire 0 tot 100 sprint!

Lees meer over elektrisch rijden