Nieuwsoverzicht

Zoeken

Meer dan 1000 nieuwsberichten

 1. Basisdienstregeling NS door coronavirus

  3 april 2020

  In verband met de coronacrisis rijdt de NS sinds zaterdag 21 maart volgens een speciale basisdienstregeling.

 2. Coronamaatregelen bij reizen door Spanje

  3 april 2020

  De Spaanse grenzen zijn dicht voor niet-Spanjaarden, maar Nederlanders mogen met de auto terugreizen naar Nederland. Om de terugreis door Spanje naar Nederland te ondersteunen, is er een document (in het Spaans en Engels) van de Nederlandse ambassadeur in Madrid beschikbaar.

 3. Coronamaatregelen bij reizen door Frankrijk

  3 april 2020

  In verband met het coranavirus mag in Frankrijk, tenzij echt noodzakelijk, niemand meer de deur uit. Buitenlanders op doorreis, hebben een speciaal formulier (wat gedownload kan worden) nodig om door Frankrijk te reizen.

 4. Stakingen/acties in Europa

  3 april 2020

  Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in Europa met overlast voor verkeer/transport.

 5. Overzicht Alpenpassen

  3 april 2020

  Welke bergpassen in de Alpen zijn wel of niet open?

 6. Kans op vertraging door grenscontroles

  3 april 2020

  Europese grenscontroles veroorzaken regelmatig, vooral op drukke reisdagen als vrijdag en zaterdag, vertraging voor automobilisten.

 7. Coronamaatregelen België

  3 april 2020

  In België geldt i.v.m. het coronavirus een reisverbod. Niet-essentiële verplaatsingen zijn daar nu verboden. Om de terugreis vanuit bijv. Frankrijk door België naar Nederland te ondersteunen, is een document van de Nederlandse Ambassade in Brussel beschikbaar.

 8. Maatregelen Europees verkeer en coronavirus

  3 april 2020

  In verband met het coronavirus hebben veel landen de grenzen gesloten of andere verkeersmaatregelen ingesteld. Volg via Twitter @ANWBEuropa de actuele Europese verkeerssituatie.

 9. ANWB Reizen stopt vakantiereizen tot en met 31 mei

  2 april 2020

  De reisorganisaties van ANWB Reizen: FOX Verre reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen, Kampeerreizen van ANWB en Travelhome hebben vandaag besloten om alle geboekte pakketreizen met een vertrekdatum tot en met 31 mei te annuleren.

 10. Wat als mijn APK binnenkort verloopt?

  2 april 2020

  Blijf zoveel mogelijk binnen is het devies van de regering tijdens deze corona-crisis. Maar wat als binnenkort de APK van je auto verloopt? Kun je je auto nog wel laten keuren?