Vernieuwde ANWB Onderweg app

Er is een gloednieuwe versie van de ANWB Onderweg app! Deze app, met al meer dan 2 miljoen downloads, bestaat sinds 2012 en wordt door heel veel mensen naar tevredenheid gebruikt. Lees hieronder wat de vernieuwingen zijn.

Vernieuwde ANWB Onderweg app

Als gebruiker van de app ben je natuurlijk benieuwd welke vernieuwingen er zijn. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • De app heeft een strakker design en werkt sneller en makkelijker: de kaart op basis van je huidige locatie werkt slim samen met de filelijst.
  • De verkeersinformatie is uitgebreider en nauwkeuriger geworden. De app opent met de verkeersinformatie in je omgeving, zowel met de kaart als de lijst.
  • Bij de verkeersinformatie vind je nu ook "verkeer op je route", waarmee je de vertraging op heel je route kunt bekijken.
  • Bij Mijn Opgeslagen Routes kun je voor je vaste routes de ANWB File Alert instellen, zodat je op ieder gewenst tijdstip weet of er een vertraging is op je route.
  • Voor het onderdeel Parkeren zijn de tarieven en het parkeerregime van ruim 160 gemeentes inzichtelijker voor je gemaakt. Een gratis pushbericht informeert je over je actieve parkeertransactie.
  • Voor het onderdeel Tanken zijn de tankstations in een lijst gezet en kun je ook de openingstijden en voorzieningen vinden.
  • Bij het onderdeel Auto is de informatie van de nieuwe dienst ANWB Connected te vinden, te beginnen met de locatie van je auto, het type auto en het kenteken.
  • Je lidgegevens, zoals naam, adres en woonplaats en kaartkleur zijn voortaan ook bij je profiel te vinden.

Wanneer je inlogt in de ANWB Onderweg app, ben je ook automatisch ingelogd in de Wegenwacht app en andersom.

Nieuwe app downloaden?

De vernieuwde app kun je hier gratis downloaden of via de Appstore als je een smartphone hebt met iOS 9.3 en hoger of Android 5 en hoger.

Doorontwikkeling van de app

Naast de bovengenoemde vernieuwingen krijg je als Onderwegapp-gebruiker de komende maanden nog veel meer nieuwe functionaliteiten. De app zal je over een paar maanden ook automatisch via spraak op de hoogte houden van de situatie op jouw route. Ook zullen er meer Connected Services via Mijn Auto ontsloten worden.

Opnieuw inloggen

De nieuwe app zal als update aangeboden worden aan gebruikers met Android 4.4.3 en iOS 9.3 en hoger. Om gebruik te maken van de nieuwe functionaliteiten van de app is het nodig om eenmalig opnieuw in te loggen bij Mijn Routes en ANWB Parkeren. Gebruikers van ANWB Parkeren ontvingen voor livegang van de app een e-mail met hun gegevens. Gebruikers van Mijn Routes & ANWB File Alert ontvingen ook een e-mail. Daarnaast hebben we in de nieuwe app een handige functie gebouwd waarmee ANWB-leden in 10 seconden de woon-werk route met ANWB File Alert weer instellen.

Heb je een ANWB account waarbij nog geen lidgegevens gekoppeld zijn, koppel dan je lidnummer aan je ANWB account hier. Dan kun je in de nieuwe ANWB Onderweg app de onderdelen die speciaal voor leden zijn ook gebruiken.

Windows Phone

De Windows Phone app ANWB Onderweg wordt niet vernieuwd. Gebruikers met Windows Phone hebben onlangs een laatste update van de app gekregen waarin de mogelijkheden worden uitgelegd. ANWB Parkeren werkt ook met de Yellowbrick app op Windows Phone en via belparkeren (088-2742536). De Windows Phone app stopt per 1 mei 2017.

Meer informatie over de ANWB Onderweg app