Eerste beelden Opel Grandland X

Nieuwste SUV Opel kost vanaf 30 mille

De Grandland X is Opels nieuwste SUV. De auto beleeft in september zijn werelddebuut, maar de ANWB maakte nu al kort kennis met de auto. De Grandland X zal vanaf € 30.499 in Nederland te koop zijn. 

De Grandland X is een SUV die het moet opnemen tegen auto’s zoals de gloednieuwe Nissan Qashqai en de Peugeot 3008 – de huidige Auto van het Jaar. Stevige concurrentie kortom, dus de Grandland X zal van goeden huize moeten komen. Tijdens de eerste kennismaking, waarbij we helaas nog niet met de auto konden rijden, zag het er veelbelovend uit.

Wat vooral opvalt, is de fikse ruimte op de achterbank van de Grandland X. Staat de voorstoel afgesteld op iemand van 1,90 meter, dan kan diezelfde persoon op de achterbank ruim ‘achter zichzelf’ zitten. De kofferbak heeft een maximale ruimte van 1.625 liter. Achter het stuurwiel ziet het er allemaal overzichtelijk uit. In het midden van een dashboard vind je een flink aanraakscherm waaronder veel functies schuilgaan. 

Veel veiligheidssystemen op Grandland X

Op veiligheidsgebied zijn op elke versie Lane Departure Warning en verkeersbordherkenning standaard. Verder kun je kiezen uit een hele reeks actieve veiligheidssystemen waaronder een noodreminstallatie met voetgangersherkenning. Verder heeft elke Grandland X het bekende Opel Onstar aan boord, een butlersysteem waarbij je met één druk op de knop hulp van Opel krijgt van het boeken van een hotelkamer tot het laten doorsturen van een bepaalde route naar de navigatie van je auto. 

Motoren voor Opels nieuwste SUV 

Als de auto in Nederland op de markt verschijnt, is hij aanvankelijk leverbaar met een keuze uit twee motoren: een 1,2 liter driecilinder benzinekrachtbron goed voor 130 pk. En een 1,6 dieselmotor die 120 pk opwekt. Deze zijn te koppelen aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat.

Eerste rijtest Nissan Qashqai

Meer video's van ANWB autotests