Doe mee aan de Safe Car Experience

Ervaar zelf hoe slimme hulpsystemen werken

In moderne auto’s zijn steeds meer slimme hulpsystemen te vinden die jou als automobilist kunnen helpen met je rijtaken. Denk aan adaptieve cruise control (ACC) die automatisch afstand houdt tot je voorganger of rijstrookondersteuning die je helpt om het voertuig binnen je rijstrook te houden. En dreigt het dan toch fout te gaan, dan kan het automatisch noodremsysteem een harde klap voorkomen. Maar hoe werkt dat nu allemaal?

Safe Car Experience

Tijdens de Safe Car Experience geven ANWB en Bosch je de unieke mogelijkheid om deze slimme hulpsystemen zelf te ervaren. Op zondag 27 augustus krijgt een beperkt aantal personen op het Safety Experience Center in Rosmalen de kans om geheel gratis in een twee uur durende sessie kennis te maken met deze nieuwe manier van autorijden. 

  • Ervaar wat er gebeurt als je een noodstop moet maken, bijvoorbeeld als een voetganger plotseling oversteekt; 
  • Ervaar hoe dicht we bij zelfrijdende auto’s zijn en waar de grenzen nog liggen;
  • Ervaar de controle tijdens het slippen.

Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een rij-instructeur. Deelnemers die aan deze dag meedoen worden gefilmd en de beelden worden gebruikt in voorlichting over de werking van deze systemen. 

Aanmelden voor deze unieke ervaring

Wil jij kans maken op deze unieke ervaring? Meld je dan aan vóór maandag 14 augustus. Uit alle aanmeldingen maken ANWB en Bosch een selectie. Geselecteerden krijgen uiterlijk 18 augustus bericht.

Aanmelden voor de Safe Car Experience

 

Zie ook

Meer over slimme hulpsystemen