VIDEO: Uitvaart per Tesla

Nederlandse carrosseriebouwer maakt rouwwagen van elektrische sportauto

Een wereldprimeur uit eigen land: de carrosseriebouwer RemetzCar uit Lisse heeft op basis van een Tesla Model S een heuse rouwwagen gemaakt. Wij gingen een blokje om met het bijzondere voertuig.

Of we nu willen of niet: onze laatste rit maken we in een rouwwagen. We hebben er allemaal wel eens achter eentje gelopen en hoewel de doorgaans Amerikaanse sleeën imposant zijn om te zien, komen er bepaald geen witte rozen uit de uitlaat.

Ook in de uitvaartbranche is er daarom steeds meer vraag naar milieuvriendelijke alternatieven. Reden voor rouwvervoerspecialist Van der Lans en Busscher om de opdracht te verstrekken een elektrische rouwwagen te maken.

Schoon en geruisloos

De donorauto moest schoon en geruisloos zijn, maar even goed over voldoende rijbereik beschikken. Er is op dit moment maar één model dat aan al die eisen voldoet: de Tesla Model S.

De firma Van der Lans en Busscher leverde begin 2016 zo’n Model S aan bij carrosseriebouwer RemetzCar uit Lisse. Een flinke kluif voor ingenieur Frank Reijenga en zijn collega’s. “Behalve het feit dat we nog nooit met een elektrische auto hadden gewerkt, bestond er ook geen voorbeeld van een rouwwagen op basis van een Tesla. Ook het ontwerp is dus van eigen hand”, aldus Frank.

Maximaal 2.25 meter

Met een lengte van net geen 5 meter is de Model S van zichzelf al geen kleine jongen, maar om de auto geschikt te maken voor dit bijzondere doel, moest de limousine met 80 centimeter worden verlengd. In zijn nieuwe gedaante biedt de Tesla achterin plaats aan een enkele passagier, die maximaal 2.25 meter lang mag zijn.

In totaal nam de bouw acht maanden in beslag. Veel van die tijd ging zitten in een gedegen voorbereiding. “Je zet niet zomaar de zaag in zo’n Model S”, verduidelijkt hij. Verder doet Frank er overigens het zwijgen toe om de concurrentie niet op ideeën te brengen.

Niet lassen, maar lijmen

Wat hij nog wel kwijt wil, is het verschil in bouwtechniek. “Doorgaans werken wij met auto’s met een stalen carrosserie. Die van de Tesla is gemaakt van aluminium. Dat vereist een andere aanpak. Zo moest er niet alleen gelast, maar ook genageld en gelijmd worden.”

Voorlopig bestaat er nog maar een Tesla rouwwagen, maar zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer hopen dat er spoedig meer zullen volgen. De goedkeuring van de Amerikaanse fabrikant hebben ze in ieder geval al op zak. “Ze zijn er heel enthousiast over, maar bemoeien zich er verder niet mee”, meldt Jan Busscher niet zonder trots.


Bekijk hier onze rijtest van de reguliere Model S