Nederlanders rijden om voor benzine

Nederlanders staan er om bekend zuinig te zijn. Recent onderzoek van de ANWB onder meer dan 1.000 Nederlandse automobilisten bevestigt dit beeld. Want ook als het op autorijden aankomt, zijn we op zoek naar manieren om geld uit te kunnen besparen. We doen dit door bijvoorbeeld door samen naar kantoor te rijden of laten de auto staan om hoge parkeerkosten te vermijden. En ook als we gaan tanken stoppen we niet bij de eerste de beste benzinepomp.

We rijden gewoon om

Uit het onderzoek komt naar voren dat maar liefst 65% van de ondervraagden altijd omrijdt wanneer ze weten dat de benzine ergens anders goedkoper is. En dit scheelt vaak al snel vele euro’s per tankbeurt. Slechts 28% kiest het dichtstbijzijnde tankstation en betaalt wat er aan de pomp gevraagd wordt. Nog eens 7% geeft aan überhaupt geen moeite te doen. Reden? Ze hebben een zakelijke tankpas.

Van te voren plannen

Ook als we niet in de buurt van ons huis of kantoor zijn, zoeken we naar de goedkoopste tankstations en parkeerplaatsen. 48% van de ondervraagden geeft aan vooraf of tijdens een langere reis uit te zoeken waar ze het goedkoopst uit zijn. Soms wordt zelfs besloten om de auto te laten staan vanwege de hoge benzinekosten  en voor het openbaar vervoer te kiezen.

Besparen op je tankbeurt

Wist je dat je als ANWB-lid eenvoudig kunt besparen op je tankbeurt? Met ANWB Tanken met Ledenvoordeel bij één van de 600 aangesloten Nederlandse tankstations bespaar je op je tankkosten. Bij elke liter die je tankt wordt op  vertoon van je lidmaatschapspas korting op de getankte liters op je eigen ANWB-account gestort. En vanaf 25 euro kun je dit bedrag al laten uitkeren.

Registreer je gratis via anwb.nl/tanken. Weten waar je het goedkoopst kunt tanken en waar de deelnemende tankstations in jouw buurt zich bevinden? Download gratis de ANWB Onderweg app via anwb.nl/onderwegapp.

N.B.
Het onderzoek is in april/mei 2015 uitgevoerd door Multiscope in opdracht van de ANWB. 1.000 Nederlandse automobilisten werd naar hun tank- en parkeergedrag gevraagd.