Elektrische VW Golf en Up! in aantocht

Elektrische VW up! nog dit jaar in showroom

Volkswagen komt binnenkort met elektrisch aangedreven versies van de Up! en de Golf. De auto’s zijn te zien op de autoshow van Frankfurt die volgende week van start gaat. De elektrische e-up! komt nog dit jaar op de markt, de elektrische Golf volgt midden volgend jaar.

De vijfdeurs Volkswagen e-up! heeft een 82 pk sterke elektromotor. Als de accu helemaal vol zit kun je er volgens VW 160 kilometer mee rijden voordat hij weer aan het stroom moet. De prestaties zijn goed genoeg om normaal met het verkeer mee te komen. Zo zou hij in 12,4 tellen vanuit stilstand naar 100 km/h optrekken en haalt hij een topsnelheid van 130 km/h.
Je kunt de Volkswagen e-up! opladen aan het normale stroomnetwerk. Maar je kunt hem ook met een speciale snellader in een half uur tot maximaal 80% opladen.Volgens Volkswagen zouden de energiekosten per 100 kilometer 2,57 euro bedragen (elektriciteitsprijs 0,22 euro/kWh).

Actieradius Volkswagen e-Golf 190 km

De elektrisch aangedreven Golf is uitgerust met een 115 pk sterke elektromotor. De actieradius bedraagt 190 km. De sprint van 0-100 km/h duurt 10,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 140 km/h. Ook voor de e-Golf geldt dat het laden van de accu’s mogelijk is via het stopcontact of de snellader (80% capaciteit in een half uur).

Autotest Volkswagen Jetta Hybrid met video