Shell Eco-marathon 15-19 mei Rotterdam

Met gratis toegang tot Shell Energy Lab

De Shell Eco-marathon vindt dit jaar weer plaats in en om Ahoy in Rotterdam. Drieduizend studenten uit de hele wereld gaan de uitdaging aan om zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. Maar voor het publiek zijn er ook veel attracties te zien in het Shell Energy Lab. De toegang is gratis.

Het Shell Energy Lab is gratis toegankelijkBehalve de competitie tussen de teams zijn er twintig attracties te bezoeken. In het Shell Energy Lab kunt u plaatsnemen in een simulator om te ervaren hoe het is om deel te nemen aan de Shell Eco-marathon. In ‘’De Uitvindfabriek’’ maakt u kennis met  de meest grappige, zinloze en mislukte uitvindingen. U kunt experimenteren met robots en statische elektriciteit. En bij ‘’Energy Explorers’’ komt u alles te weten over fossiele brandstoffen, windenergie, zonne-energie of energie die wordt opgewekt door watergolven.

3.000 studenten uit 20 landen

 De Shell Eco-marathon zoekt de zuinigste autoDe Shell Eco-marathon gaat op zoek naar de zuinigste auto. Er doen 3.000 studenten aan mee. Ze komen van middelbare scholen, universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs. Er zijn vertegenwoordigingen uit meer dan twintig Europese landen. Het team dat het verst weet te komen op één liter brandstof of op 1 kWh (bij elektrische auto’s) wordt de winnaar.

ANWB werkt mee

Wereldwijd is dit evenement een van de meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Behalve in Europa worden er ook edities van deze Shell Eco –marathon gehouden in Azië en Noord- en Zuid Amerika. De ANWB ziet het belang van deze competitie in. Daarom zet de ANWB technici en baancommissarissen in om deze Shell Eco-marathon zo eerlijk en soepel mogelijk te laten verlopen.

Toegang gratis

Vanaf 15 tot en met 19 mei kunnen de bezoekers aan de Shell Eco-marathon terecht in het Shell Energy Lab. Dat is elke dag geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag 17 mei is het Shell Energy Lab geopend tot 19:30 uur. De toegang is gratis. Het evenement vindt plaats op het terrein van de Ahoy-hallen in Rotterdam.
Kijk voor meer informatie of bestel alvast gratis toegangskaarten op www.shellenergylab.nl/nl.