Tesla rijdt rondje om de aarde

Goed voor wereldrecord

Een elektrische Tesla Roadster heeft een rondje om de aarde gemaakt. De Duitse chauffeur Rafael de Mestre reed in 127 dagen de wereld rond. Met dit resultaat behaalde hij een heus elektrisch wereldrecord. Hij gaf aan geïnspireerd te zijn door het boek van Jules Verne 'In 80 dagen de wereld rond'.

Elektrisch wereldrecord

Tesla Roadster van De Mestre

Volgens De Mestre had hij het rondje om de aarde nog sneller kunnen maken. Wegens een kop-staartbotsing op de snelweg en problemen met de Chinese overheid, liep hij 14 dagen vertraging op. Het ongeluk betekende zelfs bijna het einde van zijn recordpoging. De Duitser had flinke concurrentie van het Franse Team Electric Odyssey met een elektrische Citroen C-Zero. Ook zij doen een poging om het wereldrecord elektrisch rijden ronde de wereld te vestigen. Het Franse team startte de recordpoging om de wereld rond te rijden als eerste, maar zag De Mestre in zijn Tesla in rap tempo voorbij zoeven.

C-Zero nog onderweg

Na het ongeluk van De Mestre leken de Fransen op weg de Duitser weer in te halen. Wat uiteindelijk dus niet lukte. De Fransen hebben op moment van schrijven nog 1.100 km voor de boeg. De C-Zero heeft een actieradius van 150 km en zal als de equipe dit tempo volhoudt, binnen nu en 8 dagen deze wereldreis volbrengen. Helaas is het record voor hen niet meer haalbaar.

> Tesla Roadster - Zo leuk kan elektrisch rijden zijn!

> Tesla Roadster crasht tijdens reis rond de wereld

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!