Audi A3 Sportback ruimer dan driedeurs broer

Meer been- en hoofdruimte achterin

Na de komst van de gloednieuwe driedeurs Audi A3 is het nu de beurt aan de A3 Sportback. Met een langere wielbasis en vier portieren is hij praktischer in gebruik dan z'n driedeurs broer. De auto debuteert volgende week tijdens de autoshow van Parijs.

Audi A3 Sportback 2013

De Audi A3 is een mooie auto, maar met drie deuren niet zo geschikt voor bijvoorbeeld gezinnen. Met de komst van de Audi A3 Sportback is dat probleem nu wegggenomen.

De Sportback heeft vier deuren en bovendien een verlengde wielbasis waardoor er achterin meer beenruimte is. Audi claimt bovendien meer hoofdruimte. De bagageruimte heeft een inhoud van 380 liter met de achterbank op z'n plek, tot 1.220 liter wanneer de bank is weggeklapt. De Audi A3 Sportback is 4,31 meter lang, 1,78 meter breed en 1,43 meter hoog.

Audi A3 Sportback met flinke motorkeuze

De Audi A3 Sportback komt er met een flinke keuze aan motoren en met optionele quattro- vierwielaandrijving. De kleinste benzinemotor is de 1.2 TFSI, goed voor 105 pk. De krachtigste is de 180 pk opwekkende 1,8 liter TFSI. Behalve een normale 1.4 TFSI (122 pk) komt er binnenkort ook nog een 1.4-versie met cilinderuitschakeling. Die zou extra zuinig met brandstof moeten omspringen en maar 110 gr/km CO2 uitstoten.

Op dieselgebied is er keuze uit een 1.6 TDI (105 pk) en een 2.0 TDI (150 of 184 pk). In 2014 zou een elektrisch aangedreven versie van de Audi A3 Sportback gepland staan. Prijzen en uitrustingniveaus zijn nog niet bekendgemaakt.

> Prijzen nieuwe Audi A3 bekend

> Lees ook onze autotest van de Audi A3

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!