Spijkstaal introduceert Spyke-e in Nederland

Jaarlijks productie drie- tot vierduizend stuks

Spijkstaal heeft de elektrische Spyke-e geïntroduceerd in Nederland. Het is de eerste elektrische stadsauto van de transportonderneming uit Nederland. Aan ambities geen gebrek bij Spijkstaal; ze willen jaarlijks drie- tot vierduizend exemplaren van de elektrisch auto verkopen die net geen 13.000 euro kost. In 2020 wil Spijkstaal met de auto 15 procent van de Nederlandse elektrische automarkt in handen hebben.

Spyke-e

Spyke-e

De eerste 1.000 exemplaren van de elektrische stadsauto zijn door een partnerbedrijf van Spijkstaal gebouwd in het Italiaanse Modena. Volgend jaar wordt een deel van de productie overgeplaatst naar de Spijkstaalfabriek in Spijkenisse. Spijkstaal directeur Werner Ghitti: 'De Spyke-e is ideaal voor in de stad en is klaar om de weg op te gaan.'

Het motorvermogen van de Spyke-e bedraagt 15 kW (20 pk) en de krachtbron realiseert een topsnelheid van 93 km/uur. De actieradius ligt tussen de 120 en 140 kilometer en de compacte auto (2,9 m bij 1,5 m) kost 12.850 euro. Dit is exclusief de accu, daarvoor brengt Spijkstaal een leasebedrag van 60 euro per maand in rekening.

> Opvouwbare elektrische auto in aantocht

> BMW Isetta reïncarneert als elektrische eSetta

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!