Rijden op LPG steeds lucratiever

Met dank aan hoge benzineprijzen

De hoge benzineprijzen jagen veel automobilisten naar de LPG-pomp. Want een liter autogas is zomaar een euro goedkoper dan een liter benzine. Gelukkig kun je nu ook auto's kopen die af-fabriek van een gasinstallatie zijn voorzien. Waarbij veel nadelen van achteraf-inbouw zijn verdwenen.

Als je achteraf een LPG-tank laat inbouwen, hoeft dat niet meer ten koste te gaan van bagageruimte. Zogenaamde ringtanks worden op de plek van het reservewiel ingebouwd. Die laatste ben je dan wel kwijt. Autofabrikanten bouwen hun gastanks ook zo efficiënt in (ook op de plek van het reservewiel), dat er geen of nauwelijks kofferruimte verloren gaat. Ook zijn de bedieningsknopjes voor de LPG-tank keurig in het dashboard opgenomen en is de vulnippel netjes achter het tankklepje verborgen. Nog meer voordelen: sommige van deze zogenaamde Bi-Fuel auto's zijn zo schoon dat ze zelfs zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Verdienen vanaf het begin

Mazda2 benzineklep 2012

In het geval van de Mazda 2 Bi-Fuel betaal je tot januari 2014 geen wegenbelasting. En dat is dubbel voordelig want je betaalt voor een auto die op LPG rijdt altijd al meer belasting. Verder is hij in aanschaf goedkoper dan een 'gewone' 2. Wij hebben een berekening gemaakt voor een gebruiksperiode van 4 jaar met een gemiddeld kilometrage van 15.000 per jaar. Dan bedraagt het voordeel ten opzichte van een benzinegestookte Mazda 2 maar liefst € 60 per maand. Rijd je meer, dan wordt je voordeel nog groter.

Omslagpunt

Opel Corsa 2012

Bij de Opel Corsa Bi-Fuel valt de winst lager uit. Zo kent deze Opel alleen vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting als je driedeursversie koopt. De vijfdeursversie is niet belastingvrij. De versie met LPG is bovendien € 500 duurder dan een gewone Corsa. En door de hogere motorrijtuigenbelasting zal hij bij inruil iets minder opleveren dan een benzine-Corsa. Het omslagpunt bij deze auto ligt op 15.000 kilometer per jaar. Bij elke kilometer die je meer gaat rijden, ga je verdienen.

Veel Bi-Fuel auto's te koop

Het rijden op LPG kan voor langere tijd interessant zijn. Zeker als je bedenkt dat de prijs van autogas niet voor de volle honderd procent aan de olieprijs is gekoppeld. Nog hogere benzineprijzen wil niet automatisch beteken dat de prijs van LPG even hard meestijgt. Vandaar dat zo'n Bi-Fuel auto het overwegen meer dan waard is. En er zijn al heel veel modellen te koop die standaard een gasinstallatie aan boord hebben. Klik daarvoor hier.

 Special zuinig rijden

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!