Nissan plaatst 400 snelladers in Europa

Tot 80 % opladen in 30 minuten

Nissan is begonnen met het plaatsen van vierhonderd snelladers door heel Europa. Met de zogeheten Direct Current (DC) Quick Charger kunnen niet alleen eigenaren van een Nissan Leaf hun accu in een half uur voor 80 procent opladen, ook mensen met andere elektrische auto's kunnen van de snelladers gebruik maken.

Snellader van Nissan

Een uitgebreid snellaadnetwerk maakt het voor eigenaren van elektrische voertuigen in Europa mogelijk veel grotere afstanden te overbruggen. De vierhonderd nieuwe snelladers, waarvan de eerste inmiddels zijn geplaatst, komen op belangrijke locaties zoals vliegvelden, grote tankstations en bij winkelcentra. Met dit Europese netwerk komen er een aantal emissievrije routes, zoals bijvoorbeeld van Amsterdam naar Parijs. Dankzij een overeenkomst tussen Nissan en vijf Europese energiebedrijven, die de laders onder licentie produceren, worden de komende twee jaar duizenden snelladers geïnstalleerd. Zo wordt de verbinding tussen ´zero emission routes´ verder verbeterd.

Nissan verwacht dat een uitgebreid Europees snellaadnetwerk zal leiden tot meer aankopen van elektrische voertuigen. 'Wij creëren een infrastructuur waarvan niet alleen Leaf-eigenaren, maar elke CHAdeMO-geschikte auto kan gebruikmaken.' Aldus Nissan. CHAdeMO staat voor Charge de Move of Charge to moving. Het is tevens geïnspireerd op het Japanse O cha demo ikaga desuka, dat zoveel betekent als 'laten we thee drinken tijdens het opladen'.

> Nissan introduceert spotgoedkoop snellaadstation

> Alles over elektrisch rijden

Tip: Het laatste autonieuws in uw mailbox!

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, verkeersnieuws, handige tips en aantrekkelijke aanbiedingen? Meld u dan nu aan en ontvang de nieuwbrief elke twee weken gratis in uw mailbox!

> Schrijf u nu in!