Hoe werkt ANWB Garantie?

Nieuwsgierig geworden naar ANWB Garantie en wil je er meer over weten? Met een ANWB Garantie krijg je 12 maanden garantie op geselecteerde occasions die beschikbaar zijn bij diverse autobedrijven. Het is een zeer uitgebreide garantie met heldere voorwaarden, uitgevoerd door een onafhankelijke partner: Autotrust. Hoe dit precies werkt? Dat leggen we je hieronder uit.

 

1.    Een occasion met ANWB Garantie vinden

Op ANWB.nl vind je een actueel occasionaanbod, aangevuld met de informatie van ANWB Experts. Bijvoorbeeld over de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, de berekening van de maandelijkse kosten van een auto en de ANWB Autotest met de bevindingen van de Wegenwacht. Binnen het totale aanbod is er selectie van auto’s met ANWB Garantie. Bij deze auto’s krijg je standaard 12 maanden ANWB Garantie. Zonder extra kosten. 

Ook op andere occasionsites kun je auto’s met ANWB Garantie tegenkomen. Mogelijk kun je filteren op ANWB Garantie, maar dit verschilt per website. Je kunt deze occasions in ieder geval herkennen aan het label van ANWB Garantie in de advertentiefoto, zoals zichtbaar in onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld occasion met ANWB Garantie

2.    Garantievoorwaarden en -certificaat

Heb je de knoop doorgehakt en een auto gekocht met ANWB Garantie? Dan ontvang je voordat het autobedrijf de auto aan je overdraagt een e-mail met het garantiecertificaat en de bijhorende voorwaarden. 
Lees hier alvast de voorwaarden

3.    Een beroep doen op de garantie

Alle auto’s zijn zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd, maar het blijft techniek en er kan natuurlijk alsnog iets kapot gaan. Het liefst ontvangt onze partner Autotrust de melding zo snel mogelijk nadat je het euvel hebt geconstateerd. Dit kun je gemakkelijk digitaal melden bij hen aanmelden.

Nadat je de claim hebt ingediend, zal Autotrust je vragen om voor een diagnose langs te rijden bij een garage bij jou in de buurt. Het garagebedrijf deelt zijn bevindingen, foto’s en video’s met Autotrust en vanaf dat moment wordt alles voor je geregeld. Zo hoef jij zelf niet in discussie met de verkoper of iets wel of niet onder de garantie valt en heb je geen omkijken naar offertes met allerlei technische termen. Autotrust behandelt jouw claim volledig objectief en zonder financieel belang.

4.    Een defect laten repareren

Als de garantieclaim wordt gehonoreerd, kun je het defect laten repareren. Dat hoeft niet altijd te gebeuren door de partij die de auto ook aan jou heeft verkocht. Niet elke verkoper heeft de beschikking over een werkplaats. Nog een heel praktisch voordeel is dat je de auto bij jou in de buurt kunt laten repareren, ook al heb je auto aan de andere kant van het land gekocht. Autotrust geeft aan waar je de auto in jouw omgeving kunt laten repareren. Ook in het buitenland wanneer je daar op vakantie bent.

Bekijk het aanbod van occasions met ANWB Garantie