De belangrijkste verschillen tussen Bovag Garantie en ANWB Garantie

De Bovag-garantie is misschien wel de bekendste garantie voor tweedehands auto's. Daar komt nu de ANWB Garantie bij. Ook dat is een garantie voor occasions, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen.

Wie een Bovag-garantie afsluit bij aankoop van een tweedehands auto, gaat die overeenkomst aan met het betreffende autobedrijf. In het geval van een garantieclaim moet je je dan ook richten tot dat specifieke autobedrijf. Zij bepalen of er -volgens de vastgestelde regels van de Bovag-garantie- inderdaad sprake is van een gegronde claim. Garantiewerkzaamheden kunnen ook alleen worden uitgevoerd door dat specifieke autobedrijf. Alleen in het geval van een geschil komt de Bovag-geschillencommissie tussenbeide. 

Onafhankelijk

Bij de ANWB Garantie wordt die afhandeling uitgevoerd door een onafhankelijke partij: Autotrust. Daar dien je je claim in en zij hebben geen financieel belang bij het beoordelen en goedkeuren van die claim. Ook ben je niet verplicht om de reparatie uit te laten voeren bij het bedrijf waar je de auto hebt gekocht. De perfecte tweedehands auto kan zomaar aan de andere kant van het land te koop staan. In dat geval is het vervelend als je voor de afhandeling van een garantieclaim op dat specifieke autobedrijf bent aangewezen. Ook als je onderweg of zelfs op reis bent, kun je voor onder ANWB Garantie uitgevoerde reparatie terecht bij een garage in de buurt.

Altijd in de buurt

Ben je met een Bovag-garantie voor het indienen van claims aangewezen op het autobedrijf waar je de auto hebt aangeschaft, bij de ANWB Garantie kun je claims 24/7 indienen via de website van Autotrust. Zij kunnen ook technische ondersteuning bieden. Is er in de buurt geen garage met de benodigde kennis of onderdelen om de auto te repareren, dan kunnen ze de auto ook transporteren. Je wordt dus altijd geholpen.

Nog een voordeel van een grote onafhankelijke aanbieder: als het verkopende autobedrijf failliet gaat of sluit, dan blijft de garantie gewaarborgd. In het geval van Bovag-garantie ben je in zo'n geval niet langer gedekt, je kunt je dan niet voor garantie tot andere Bovag-bedrijven of de Bovag zelf wenden.

 
  Bovag Garantie ANWB Garantie
Claim indienen Bij de verkopende partij Bij een derde, onafhankelijke partij
Reparatie uitvoeren Bij de verkopende partij Dichtbij huis of waar je dan bent (ook op vakantie!)
Garantievoorwaarden Geen garantie op banden, ruiten en accesoires Geen garantie op banden
Onderhoud Geen richtlijnen Geen onderhoud nodig binnen 6 maanden of 10.000km, tenzij anders vermeld in verkoopovereenkomst
Type organisatie Branchevereniging Consumentenvereniging
Geschillen onafhankelijke geschillencommissie Iedere claim wordt onafhankelijk boordeeld door een derde partij

 

Bekijk het aanbod van occasions met ANWB Garantie