De belangrijkste verschillen tussen BOVAG Garantie en ANWB Garantie

De BOVAG Garantie is misschien wel de bekendste garantie voor tweedehands auto's. Daar komt nu de ANWB Garantie bij. Ook dat is een garantie voor occasions, maar er zijn belangrijke verschillen.

Wie een BOVAG Garantie afsluit bij aankoop van een tweedehands auto, gaat die overeenkomst aan met het betreffende autobedrijf. In het geval van een garantieclaim moet je je daarom richten tot dat specifieke autobedrijf. Daar heb je namelijk ook je overeenkomst mee gesloten. Zij bepalen of er - volgens de vastgestelde regels van de BOVAG Garantie - inderdaad sprake is van een gegronde claim. Garantiewerkzaamheden kunnen dan ook alleen worden uitgevoerd door dat specifieke autobedrijf. Ontstaat er een geschil, dan kun je dit voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen van BOVAG.

Autotrust

Bij de ANWB Garantie wordt die afhandeling uitgevoerd door een van het autobedrijf onafhankelijke partij: Autotrust. Daar dien je je claim in. Je bent daarnaast niet verplicht om de reparatie uit te laten voeren bij het bedrijf waar je de auto hebt gekocht. De perfecte tweedehands auto kan immers aan de andere kant van het land te koop staan. In dat geval is het vervelend als je voor de afhandeling van een garantieclaim op dat specifieke autobedrijf bent aangewezen. Ook als je onderweg - of zelfs op reis - bent, kun je voor een reparatie onder ANWB Garantie terecht bij een garage in de buurt. Let wel op: geef nooit opdracht voor een reparatie voordat je toestemming voor reparatie hebt ontvangen van Autotrust. 

Altijd geholpen

Ben je met een BOVAG Garantie voor het indienen van claims aangewezen op het autobedrijf waar je de auto hebt aangeschaft, bij de ANWB Garantie kun je claims 24/7 indienen via de website van Autotrust. Zij kunnen ook technische ondersteuning bieden. Is er in de buurt geen garage met de benodigde kennis of onderdelen om de auto te repareren, dan kunnen ze de auto transporteren. Je wordt dus altijd geholpen.

Nog een voordeel: als het verkopende autobedrijf failliet gaat of sluit, dan blijft de garantie gewaarborgd. In het geval van BOVAG Garantie ben je in zo'n geval niet langer gedekt. Je kunt je dan niet meer voor garantie tot andere BOVAG-bedrijven of de BOVAG zelf wenden.
 

Bekijk het aanbod van occasions met ANWB Garantie