Met een huurauto op vakantie

Wat als de vakantie wél voor de deur staat, maar een betrouwbare of ruime auto niet? Je kunt natuurlijk vliegtickets boeken, maar heb je wel eens aan een huurauto gedacht? Dat geeft je een stuk meer vrijheid en kan voordeliger zijn dan je denkt.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je niet met je eigen auto richting je vakantiebestemming wilt rijden. Misschien is hij te oud en niet betrouwbaar genoeg, wellicht biedt hij niet genoeg ruimte voor je gezin en bijbehorende bagage of is het een elektrische auto met een zeer beperkte actieradius. Vakantie is het moment om te ontspannen en laadstress, pech onderweg of ruimtegebrek dragen daar bepaald niet aan bij.

Ga je met het vliegtuig naar je bestemming toe, dan heb je daar geen eigen vervoer. Je zou dan op je vakantiebestemming een auto kunnen huren, maar waarom doe je dat thuis niet? Opvallend genoeg denken veel mensen bij een huurauto aan een auto die je in het buitenland op het vliegveld huurt en niet aan een auto die je huurt om juist níet het vliegtuig te hoeven pakken.

Het kostenplaatje van een huurauto kan een belemmering zijn. De aanvankelijke huurprijs mag aantrekkelijk lijken, maar wanneer je verzekering, pechhulp en een tweede bestuurder meetelt, dan loopt de rekening al wat verder op. Het lastigste zijn de extra kilometers. Vaak is maar een beperkt aantal kilometers inbegrepen bij de huurprijs en moet je achteraf flink bijbetalen voor alles wat je extra rijdt. Aangezien je nooit weet hoeveel kilometers je precies gaat rijden op vakantie, geeft dit de nodige onzekerheid en voel je je ook op je bestemming wat minder vrij om nog even een extra uitstapje te maken naar die mooie waterval of dat schattige dorpje.

ANWB Autoverhuur

Als ANWB willen we vakantiegangers graag een goed alternatief bieden voor hun eigen auto of het vliegtuig. Daarom kun je bij ons een auto huren waarbij zaken als verzekering, pechhulp en een tweede bestuurder al zijn inbegrepen. Maar het belangrijkste: er zit geen maximum aan het aantal vrije kilometers! Je kunt dus zorgeloos op vakantie, zonder dat je je druk hoeft te maken om extra kosten achteraf. En voor de wintersporters onder ons: winterbanden kunnen optioneel gemonteerd worden onder de huurauto. Reserveer gratis en zonder verdere verplichtingen.

Bekijk het aanbod