ANWB Oplaadservice veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de laadpunten en ANWB Oplaadservice van de ANWB? Een aantal veelgestelde vragen, plus de antwoorden, vindt u hier.

 

ANWB Laadpassen

Bij de gratis laadpas betaalt u per laadsessie op een openbaar laadpunt een bedrag van € 0,28 (excl. BTW) en de verdere werkelijke kosten van de laadsessie (kosten per kWh en een start- en/of tijdstarief).

Bij de laadpas met maandkosten betaalt u maandelijks € 5,20 (excl. BTW) en kunt u onbeperkt laden. U betaalt natuurlijk nog wel de werkelijke kosten van de laadsessie (kosten per kwH en een start- en/of tijdstarief).

De kosten van het openbaar laden verschillen per locatie. Alle kosten van de laadbeurt worden doorberekend aan de gebruiker. In veel gevallen worden naast de kosten per kWh (indicatief € 0,24-0,30, excl. btw) ook een starttarief en/of een tijdtarief in rekening gebracht (bijvoorbeeld € 0,50 starttarief excl. btw bij openbare laadpunten van EVnetNL). Voor snelladen (bijvoorbeeld langs snelwegen) worden veelal hogere tarieven in rekening gebracht.

Op het aanvraagformulier kun je aangeven datje een zakelijke klant bent.

Ook kun je voor specificaties, advies of een vrijblijvende offerte op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bellen met 088 269 25 22.

Het laadabonnement is maandelijks opzegbaar. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar elektrisch@anwb.nl of bellen naar (088) 269 25 22.

Info EVBOX. Voor storingen aan een ANWB laadpas kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de ANWB Alarmcentrale op telefoonnummer: 0592 – 39 08 75. 

ANWB Laadpalen

Elke gemeente heeft zijn eigen beleid. We raden je aan contact op te nemen met je eigen gemeente.

Info EVBOX. Voor storingen aan een ANWB laadpas kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de ANWB Alarmcentrale op telefoonnummer: 0592 – 39 08 75. 

Laadkabels zijn los te bestellen. Er zijn diverse varianten, afhankelijk van het type auto en laadpunt.

De kosten van de laadpas en thuislaadsessies worden bij de werkgever in rekening gebracht en uitbetaald aan de werknemer als laadpashouder.

De betaling van de werkgever vindt plaats via automatische incasso:

  • op basis van een jaarabonnement
  • na 1 jaar automatisch verlengd en dan per maand opzegbaar
  • laadpaal staat op naam van de werkgever

                          Voor vragen: bel/mail EV Box

Laadpunt met:

   Instap   

Standaard

Online inzage in laadsessies

Laadpas voor openbare laadpunten

24/7 ondersteuning Alarmcentrale

Storingsondersteuning op afstand

Kosten per jaar (excl. btw)

108,-

132,-

Laadpunt toegankelijk derden met verrekenen

+ €   49,50

Thuislaadsessies verrekenen met werkgever


+ €   49,50


Onderhoudsabonnement

+ € 150,00

Overige vragen

De ANWB Oplaadservice is exclusief voor ANWB-leden. Bent u nog geen lid? Vraag dan het lidmaatschap hier direct aan. Wilt u een lidmaatschap met Wegenwacht Services afsluiten? Ga dan naar www.anwb.nl/wegenwacht.

De ANWB Oplaadservice is exclusief voor ANWB-leden en ANWB-bedrijfsleden. Nog geen bedrijfslid? Vraag dan ANWB-voor-de-Zaak aan door het online aanmeldingsformulier geheel in te vullen en aan ons te verzenden, of door telefonisch contact op te nemen met:

Afdeling Customer Services
Telefoon: (088) 269 73 73
E-mailadres: anwbvoorbedrijven@anwb.nl