Rijtests elektrische auto's

Uitgebreide tests en rij-impressies van elektrische auto's

Steeds meer nieuwe elektrische auto's verschijnen op de markt. Naast pionier Tesla komen ook grote automerken als Volkswagen en BMW met nieuwe en goedkopere modellen. Wij testen en beoordelen zelf nieuwe en gebruikte elektrische auto's om jou van zo goed mogelijk advies te voorzien. Eerlijk en objectief.

Nieuwste rijtests

Polestar 2

Polestar 2

Nu de langverwachte Polestar 2 zijn entree maakt op de Nederlandse markt, hangt de volledig elektrische sedan als een onweersbui boven het hoofd van de Tesla Model 3. Maar misschien dat traditionele benzineauto’s nog wel het grootste risico lopen op een nat pak.

Dubbeltest DS3 Crossback e-tense vs Mini Electric 2020

Uit de ban springen kan tegenwoordig ook met stekker: de DS 3 Crossback E-Tense en Mini Electric richten zich op een publiek voor wie een elektrische auto nog niet bijzonder genoeg is. Maar zijn zulke afwijkende EV’s ook een beetje bruikbaar?

Jaguar I-PACE vs. Mercedes EQC 2020

De verkopen van de Jaguar I-Pace en Mercedes EQC blijven achter bij die van de concurrentie. Welke van deze twee volledig elektrische crossovers zouden we niet over het hoofd mogen zien?

Porsche Taycan

De Taycan is de eerste volledig elektrische auto van Porsche. Niet alleen is hij de snelst ladende elektrische personenauto van dit moment, ook bij het verkeerslicht maak je indruk.

Opel Corsa-e 2020

Opel introduceert van de nieuwe Corsa voor het eerst ook een volledig elektrische versie. Hoewel de kleine gezinsauto geen koopje is, maakt de Corsa-e genoeg kans om alsnog door particuliere kopers te worden omarmd.

Hyundai i10 vs. Seat Mii electric

Straks kies je misschien geen stadsauto meer op basis van het merk, maar vanwege de aandrijflijn. Bij wijze van voorproefje neemt de nieuwe Hyundai i10 het op tegen de voortaan volledig elektrische Seat Mii.

Honda E

Al sinds in 2017 het eerste studiemodel verscheen, bestaat er grote opwinding rond de Honda e. De volledig elektrische stadsauto maakt op straat zo mogelijk nog meer indruk dan op de beursvloer. Helaas geldt dat ook voor zijn prijskaartje.

Dubbeltest MG ZS EV vs. Renault Zoe

Chinese autofabrikanten proberen hier al jaren hun personenwagens te verkopen, maar dat wil tot nu toe slecht lukken. De MG ZS vormt een keerpunt. We vergeleken de MG met de Renault Zoe 2019. Welke komt het best uit de test?

Peugeot e-2008 (2020)

De Peugeot 2008 is alweer het tweede nieuwe model van het Franse merk, waar direct een volledig elektrische variant van verschijnt.

Rijtests per merk

Andere leden bekeken ook