Rijtests elektrische auto's

Uitgebreide tests en rij-impressies van elektrische auto's

Steeds meer nieuwe elektrische auto's verschijnen op de markt. Naast pionier Tesla komen ook grote automerken als Volkswagen en BMW met nieuwe en goedkopere modellen. Wij testen en beoordelen zelf nieuwe en gebruikte elektrische auto's om jou van zo goed mogelijk advies te voorzien. Eerlijk en objectief.

Nieuwste rijtests

Hyundai IONIQ 5 vs. Skoda Enyaq iV

De Hyundai IONIQ 5 en Skoda Enyaq iV zijn de populairste elektrische gezinsauto’s van dit moment. Je kunt jouw geld echter maar één keer uitgeven. Welke publiekslieveling blijkt de beste koop?

Ford Mustang Mach-E vs. Volkswagen ID.4

Ford en Volkswagen brengen ieder een sportieve elektrische gezinsauto op de markt in de vorm van de Mustang Mach-E en ID.4 GTX. Maar hebben we daar eigenlijk wel behoefte aan?

Opel Manta GSE

Deze Opel Manta is oud en nieuw tegelijk: de volkse sportwagen diende als inspiratiebron voor Opels nieuwe familiegezicht en kreeg dat vervolgens zelf aangemeten.

Hyundai IONIQ 5

Met de volledig elektrische IONIQ 5 dreigt Hyundai de concurrentie opnieuw op achterstand te zetten. En niet zo'n klein beetje ook!

Dubbeltest BMW iX3 vs. Volvo XC40 P8 Recharge

Hoewel BMW al in 2013 met het bouwen van elektrische auto's begon, staat hun tweede EV pas sinds kort in de showroom. Precies op tijd om de degens te kruisen met de allereerste elektrische Volvo, de XC40 P8.

Skoda Enyaq iV 2021

De Enyaq is een echte Skoda, maar toch ook weer niet. De riante elektrische gezinswagen wijkt op een belangrijk punt af van de merkwaarden waarmee de fabrikant groot is geworden.

Seres 3

Het succes van de MG ZS EV zorgt voor een aanwas van elektrische modellen uit China. De Seres 3 lijkt op dezelfde leest geschoeid, maar het is maar goed dat de semi-terreinwagen niet als eerste op de Nederlandse markt is verschenen.

Citroën ë-C4

De nieuwe C4 wordt heel belangrijk voor Citroën. Hij vervangt niet alleen de bestaande C4, maar ook de C4 Cactus. En hij is er nu ook met een geheel elektrische aandrijving.

Hyundai Kona vs. Volkswagen ID.3 vs. Peugeot e-2008

De volledig elektrische Volkswagen ID.3 mag zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan dit vergelijk en vertegenwoordigt de gevestigde orde.

Megatest: 11 elektrische auto's tot 40 mille

Een nieuwe subsidie maakt het nu ook voor particulieren aantrekkelijker om een elektrische auto te kopen. Welke moet je hebben met een budget van maximaal 40 mille? 

Volkswagen ID.3

De last op de schouders van de Volkswagen ID.3 is torenhoog. De volledig elektrische gezinsauto wordt beschouwd als de Golf van de toekomst. Heeft de langverwachte EV inderdaad zoveel potentie?

Dubbeltest Honda e vs. Mazda MX-30

Met de Honda e en Mazda MX-30 introduceert de Japanse autowereld twee uiteenlopende, volledig elektrische modellen die bij nader inzien veel met elkaar gemeen hebben.

Polestar 2

Polestar 2

Nu de langverwachte Polestar 2 zijn entree maakt op de Nederlandse markt, hangt de volledig elektrische sedan als een onweersbui boven het hoofd van de Tesla Model 3. Maar misschien dat traditionele benzineauto’s nog wel het grootste risico lopen op een nat pak.

Rijtests per merk

Andere leden bekeken ook