Rijtests elektrische auto's

Uitgebreide tests en rij-impressies van elektrische auto's

Steeds meer nieuwe elektrische auto's verschijnen op de markt. Naast pionier Tesla komen ook grote automerken als Volkswagen en BMW met nieuwe en goedkopere modellen. Wij testen en beoordelen zelf nieuwe en gebruikte elektrische auto's om jou van zo goed mogelijk advies te voorzien. Eerlijk en objectief.

Nieuwste rijtests

Dubbeltest MG ZS EV vs. Renault Zoe

Chinese autofabrikanten proberen hier al jaren hun personenwagens te verkopen, maar dat wil tot nu toe slecht lukken. De MG ZS vormt een keerpunt. We vergeleken de MG met de Renault Zoe 2019. Welke komt het best uit de test?

Peugeot e-2008 (2020)

De Peugeot 2008 is alweer het tweede nieuwe model van het Franse merk, waar direct een volledig elektrische variant van verschijnt.

Skoda Citigo e iV 2020

Met ingang van 2020 is de Skoda Citigo uitsluitend nog als elektrische stadsauto verkrijgbaar. Een gewaagde stap, want niet iedereen is al klaar voor een overstap naar een dergelijke aandrijflijn.

 

Peugeot e-208 (2020)

De nieuwe Peugeot 208 verschijnt voor het eerst ook met een elektromotor. De elektrische variant verschijnt in het voorjaar van 2020. Wij hebben hem alvast getest.

Hyundai IONIQ electric vs. Nissan Leaf E+

Zowel Hyundai als Nissan hebben hun voordeligste elektrische gezinsauto’s recentelijk bijgepunt. Welke opfrisbeurt is het meest geslaagd: die van de IONIQ electric of de Leaf?

Kia e-Niro vs. Tesla Model 3

De Kia e-Niro biedt zekerheid, maar de Tesla Model 3 2019 avontuur. Beide elektrische auto’s zijn ongeveer even duur; op welke gezinswagen kun je het beste jouw geld inzetten?

Rijtests per merk

Andere leden bekeken ook