Van ANWB Connected naar Smart Driver

Veelgestelde vragen

ANWB Connected stopt, omdat er een nieuw innovatief product is ontwikkeld: Smart Driver. Net zoals ANWB Connected maakt Smart Driver je auto slim maakt met gebruik van een connector. Maar dan beter en uitgebreider.

Naast inzicht in je auto is Smart Driver namelijk ook gericht op het voorkomen van pech en onverwachte reparaties. Het is de ideale aanvulling op Wegenwacht en daarom werkt Smart Driver in combinatie met Wegenwacht Service.

Smart Driver geeft je niet alleen inzicht in de conditie van je auto, maar is nadrukkelijk gericht op het voorspellen en voorkomen van pech en op het versnellen en verbeteren van pechhulp. 

Smart Driver is dan ook een uitbreidingsoptie bij het Wegenwacht-pakket. Je krijgt zelfs een gratis autocheck van een van onze Wegenwachten.

ANWB Connected gaf naast inzicht in rijgedrag via de ecoscore en ritregistratie, ook inzicht in de status van je auto. Dit deel van de dienst is in ANWB Smart Driver vernieuwd en uitgebreid o.a. met nieuwe technieken om pech te kunnen voorspellen, een uitgebreidere ondersteuning van dashboardlampjes, een autocheck aan huis door de Wegenwacht, crash-assistentie en uitgebreid advies wat te doen bij (aankomende) problemen en de mogelijkheid om advies van een Wegenwachtexpert in te schakelen.

Daarnaast biedt Smart Driver het inzicht in al je autogegevens, zoals maat/spanning van je banden, het type olie, maar ook je APK datum. Helaas biedt Smart Driver géén rittenregistratie, ritten-export en ecoscores, maar net als ANWB Connected kun je met Smart Driver je parkeertransacties automatisch stoppen. Ook kun je altijd de laatste locatie zien van waar je auto staat geparkeerd en heb je inzicht in storingscodes (DTC).

 

Verschil tussen ANWB Connected en ANWB Smart Driver op een rij

 

ANWB Connected

ANWB Smart Driver

Rittenregistratie + export

 

Eco-score (per rit)

 

Storingsmeldingen

Inzicht in accuconditie- en status

ANWB Connected Parkeren

Laatste locatie van uw auto

Storingscodes (Diagnostic Trouble Codes)

Bij pech is de Wegenwacht op de hoogte van de storingscodes en kan zo sneller helpen

Uitleg en advies bij waarschuwingslampjes

Kilometerstand

Advies van experts bij storingsmeldingen

 

Inzicht in uw autogegevens

 

Periodieke tips om zelf uw auto te onderhouden

 

APK-reminder

 

Crash-assistentie: bij een ongeluk vanzelf contact met ANWB

 

Eenmalige Wegenwacht-autocheck aan huis

 

 

Voor Smart Driver kun je de connector van ANWB Connected hergebruiken. De herkenning van de connector gaat automatisch zodra je de Smart Driver app installeert. De connector blijft uiteraard jouw eigendom, zoals dat in het Connected contract is geregeld.

Wil je toch liever geen gebruik maken van deze connector? Bel dan met Leden Service Center op 088 269 22 22.  Let op: het actieaanbod voor Smart Driver komt dan wel te vervallen.

Ja dat kan. Je auto moet wel geschikt zijn voor Smart Driver. Neem contact op met het Leden Service Center op 088 269 22 22. Zij kunnen checken of je auto geschikt is en zo nodig je contract omzetten naar het nieuwe kenteken. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00u en op zaterdag van 10:00 tot 16:00u.

Zorg vóór 15 maart 2022 dat je al je ritinformatie hebt gedownload in de ANWB Connected app. Na deze datum is deze informatie helaas niet meer beschikbaar. Let op: zodra je de Smart Driver app hebt gedownload en geactiveerd, kun je niet meer inloggen op de ANWB Connected app. Zorg dus dat je alle ritten hebt opgeslagen vóór je de Smart Driver app activeert!

Na 15 maart 2022 wordt alle data verwijderd. Je kunt het dan ook niet meer bij ons opvragen.

Ja dat kan. Als je dit voor ANWB Connected hebt geactiveerd, wordt dit automatisch overgezet als je overstapt naar Smart Driver. Als je dit nu niet gebruikt, kun je het activeren in de ANWB Onderweg app.

Overstappen is heel simpel. Je downloadt de Smart Driver app en activeert deze. Je ziet dan meteen of je een geschikt Wegenwacht pakket hebt. Zo ja, dan kun je direct overstappen via de app.

Let wel op dat je eerst je ritten opslaat in de ANWB Connected app! Na het activeren van de Smart Driver app, kun je niet meer inloggen op de ANWB Connected app en data downloaden.

Als je nog geen of geen geschikt Wegenwacht pakket hebt, kun je contact opnemen met het Leden Service Center op 088-269 2222.

Download de gratis ANWB Smart Driver app in de Apple App store of Google Play store.

Zo stap je eenvoudig over naar ANWB Smart Driver

 1. Exporteer eerst je eventuele ritten vanuit de ANWB Connected app. Na installatie van Smart Driver kun je niet meer inloggen in de Connected app en kun je de ritten niet meer uitlezen.
 2. Laat de connector in de OBD poort van je auto. Als je deze eruit hebt gehaald, volg dan bij de installatie van Smart Driver de instructies in de app om deze opnieuw te installeren. 
 3. Download de gratis ANWB Smart Driver app in de Apple App store of Google Play store.
 4. Log in met je ANWB inlogaccount.
 5. Doorloop de stappen in de app. Door akkoord te geven op het actieaanbod en de voorwaarden, wordt je ANWB Connected contract automatisch omgezet naar ANWB Smart Driver.
 6. Alle stappen doorlopen? Start de motor, maak een ritje en Smart Driver leert jouw auto kennen!

Krijg je bij stap 4 een melding dat je Wegenwachtpakket of kenteken niet geschikt is? Of lukt de overstap om andere redenen niet? Neem dan contact op met het Leden Service Center op 088 269 22 22. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00u en op zaterdag van 10:00 tot 16:00u. 

Meer informatie over Smart Driver kun je hier vinden. Let wel op dat je niet via deze route overstapt, dan komt namelijk het actie-aanbod te vervallen. 

Deze korting was gekoppeld aan ANWB Connected. Voor Smart Driver geldt deze helaas niet. Wel krijg je Smart Driver het eerste jaar gratis.

 

Looptijd van de actie

De actie loopt t/m maandag 15 maart 2022

Actie-aanbod

1 jaar gratis Smart Driver t.w.v. € 30,- en een gratis Autocheck ter waarde van € 50,-

Actie

Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op de actie ‘Overstap-actie Smart Driver’ voor het overstappen van ANWB Connected naar Smart Driver, hierna te noemen: ‘actie’, die wordt georganiseerd door ANWB B.V. gevestigd en kantoorhoudende te ’s-Gravenhage, hierna te noemen: ‘ANWB’.

Deelname

 • Door gebruik te maken van deze actie gaat u akkoord met deze actievoorwaarden.
 • Het aanmelden voor deze actie kan t/m dinsdag 15 maart 2022. Het actie-aanbod geldt uitsluitend voor het eerste jaar. Daarna betaalt u het reguliere tarief.
 • De actie geldt voor gebruikers van ANWB Connected.
 • De actie geldt alleen met gebruik van de eigen ANWB Connected connector.
 • De actie geldt niet in combinatie met andere actiekortingen op Wegenwacht Service.
 • Het lidmaatschapsgeld en de kosten voor Wegenwacht Service dienen bij aanvang voldaan te worden.
 • Op deze actie zijn naast deze voorwaarden tevens de voorwaarden ANWB-lidmaatschap, Wegenwacht Service en Smart Driver van toepassing.
 • ANWB B.V. behoudt zich het recht voor deze actie te allen tijde te beëindigen, te verlengen en/of deze actievoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor is geen aankondiging vereist.

Als je overstapt naar Smart Driver vóór 15 maart 2022, wordt je ANWB Connected contract stopgezet en omgezet naar een Smart Driver contract met een nieuwe ingangsdatum; dat geldt eveneens voor je Wegenwacht contract. De teveel betaalde premie voor het lopende contractjaar wordt gerestitueerd; voor de nieuw ingegane contracten ontvangen je een nieuwe jaarfactuur.

Als je besluit om niet over te stappen, dan wordt je ANWB Connected contract automatisch beëindigd op 15 maart 2022. Na die datum ontvang je nog een verrekening of factuur.

Een tour door de Smart Driver app