Inzicht in de status van je auto

Verklein je kans op autopech, ook tijdens je vakantie

Met ANWB Connected weet je hoe het ervoor staat met je auto, soms nog voordat je lampjes gaan branden. Zo krijg je automatisch een bericht op je telefoon als er iets mis is of mis dreigt te gaan met je auto. En ga je op vakantie met de auto? Geen zorgen, door de slimme connector weet jij op elk moment hoe het met je auto gaat.

En dan maakt het niet uit of je rijdt in een Renault uit 2003 of een Ford uit 2008. De connector leest namelijk de data in je auto en geeft je via de Connected Car app een seintje als er problemen zijn onder de motorkap. Is je accu bijvoorbeeld binnenkort aan vervanging toe? Dan zie je dat op je smartphone voordat je met pech langs de weg staat. Zo voorkom je vervelende verrassingen onderweg en onnodige garagekosten.

Wat voor informatie kan de connector uitlezen?

De hoeveelheid data die de connector kan uitlezen, is sterk afhankelijk van het merk, model en bouwjaar van je auto. In de basis leest de connector de zogenoemde ECU (Engine Control Unit) uit om  diagnostische storingscodes zichtbaar te maken in de Connected Car app. 

Inzicht in de status van je auto met de ANWB Connected Car connector en app

Voorbeelden van storingscodes die herkend kunnen worden:

  • Problemen met sensoren in de motor, zoals de gasklepsensor, krukassensor, nokkenassensor en inlaatluchtdruksensor
  • Problemen met het roetfilter
  • Luchtlekken
  • Snelheidssensor
  • Brandstofpomp
  • Luchttemperatuursensor

Wat kan ANWB Connected nog meer?

Inzicht in je auto is slechts een van de voordelen van ANWB Connected. Je krijgt daarnaast ook direct toegang tot Connected Parkeren, geautomatiseerde ritregistratie, de eco-score en pechhulp op maat. In de nabije toekomst kan pech zelfs voorspeld en voorkomen worden.

Bestel nu ANWB Connected