ANWB Connected connector / dongel

Met de connector / dongel van ANWB Connected maak jij jouw auto slimmer. Dit handige apparaatje, een soort usb-stick, ‘praat’ met jouw smartphone en geeft je daardoor continu uiterst waardevolle informatie. Door onze ANWB Connected Car app te downloaden krijg jij op een eenvoudige wijze inzicht in de status van jouw auto, hoe zuinig je rijdt, tips om te besparen op brandstof en nog veel meer!

ANWB Connected Car app - telefoon en connector

Hoe installeer ik ANWB Connected?

De ANWB Connected connector kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Bij ontvangst is de dongel namelijk direct gereed voor gebruik. In slechts drie stappen kun jij gebruik maken van ANWB Connected.

1. Download en installeer de Connected Car app

Middels de speciale ANWB Connected Car app wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij ANWB Connected kunt installeren voor jouw auto. De app is zowel beschikbaar voor Android als voor Apple. Let op: Voor de optimale werking raden wij je aan om de laatste versie te installeren. De app werkt op telefoons vanaf Android versie 4.4 en iOS versie 9.1.

2. Volg de stappen vanuit de app

Als je ingelogd bent in de Connected Car app wordt er specifiek voor jouw auto installatie instructies getoond.

3. Plaats de connector in de OBD poort van jouw auto

De plek van de OBD-poort verschilt per auto, maar is over het algemeen te vinden in de buurt van het stuurkolom. De meest voorkomende plekken zijn:

  1. links van de pedalen
  2. onder het stuur
  3. rechts van de pedalen

Kom je er niet uit? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

 

Hoe weet ik of de connector het doet?

Wanneer je de motor start gaan heel kort alle 4 de lampjes in de connector branden. Tijdens de eerste rit zal het groene lampje gedurende enkele seconden gaan branden. Daarna zal het gaan knipperen, ter bevestiging dat het voertuig is herkend. Het gele lampje zal eerst gaan knipperen. Indien de GPS verbinding is opgezet zal het gele lampje continu gaan branden. Wanneer alles goed werkt tijdens een rit brandt het gele lampje en knippert het groene lampje. Het rode lampje zal af en toe gaan branden. Dit geeft aan dat er gegevens worden verzonden.

Dongel Connector

Wat voor informatie kan de connector uitlezen?

De hoeveelheid data die de connector kan uitlezen, is sterk afhankelijk van het merk, model en bouwjaar van je auto. In de basis leest de connector de zogenoemde ECU (Engine Control Unit) uit om diagnostische storingscodes zichtbaar te maken in de Connected Car app. Die ECU bestaat uit drie onderdelen: een controller, sensoren en actuatoren. Alle sensoren en actuatoren die informatie verzenden of worden aangestuurd door de ECU kunnen worden uitgelezen. Voorbeelden van storingscodes die herkend kunnen worden:

  • Problemen met sensoren in de motor, zoals de gasklepsensor, krukassensor, nokkenassensor en inlaatluchtdruksensor
  • Problemen met het roetfilter
  • Luchtlekken
  • Snelheidssensor
  • Brandstofpomp
  • Luchttemperatuursensor

Daarnaast kunnen we extra informatie leveren over de status van je accu en jouw snelheid, remvertraging en het stationair draaien van de motor, waarmee de eco-score wordt opgebouwd. We zijn continu bezig met het doorontwikkelen van ANWB Connected, waardoor we in de toekomst in staat zijn om steeds meer informatie uit te lezen. Zo voorzien we jou van een nóg betere dienst.

Wat is de juiste manier om de connector te verwijderen?

Houd de OBD-aansluiting van de auto indien mogelijk tegen met je hand en beweeg de connector voorzichtig heen en weer terwijl je hem in zijn geheel uit de aansluiting trekt. Let op: de aansluiting past precies en je moet dan vaak ook even kracht zetten om de connector eruit te trekken.

ANWB Smart Driver: Pech en problemen voor zijn

De ANWB heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die onze ervaring en expertise met auto's en pech combineert met de technologie in jouw auto.Door simpel een connector in je auto te steken.Zo kun je pech en problemen voor zijn en pechhulp versnellen en verbeteren.

ANWB Smart Driver is dan ook een uitbreidingsoptie bij het Wegenwacht-pakket. 

Meer informatie over ANWB Smart Driver