ANWB voorspelt accuproblemen

Autodata voorkomt dat mensen met pech komen te staan

De Wegenwacht kan voorspellen welke accu's deze winter als eerste de geest gaan geven. Hoe? Op basis van autodata van ANWB Connected.

Accuservice - ANWB Wegenwacht

Met ANWB Connected lanceert de ANWB een service die allerlei zaken op het gebied van autorijden makkelijker moet maken. Het enige wat je nodig hebt, is onze slimme connector en een benzineauto vanaf 2001 of een dieselauto vanaf 2006. Dit handige apparaatje, een soort usb-stick, ‘praat’ met jouw smartphone en geeft je daardoor continu uiterst waardevolle informatie.
 
Aan de hand van data die beschikbaar komen via de connector in jouw auto kunnen de technische experts van de Wegenwacht van de ANWB op afstand beoordelen in welke conditie de accu verkeert. In de toekomst wil de Wegenwacht nog meer storingen kunnen voorspellen én voorkomen. De ervaring leert, dat de Wegenwacht bij een paar graden vorst dagelijks honderden accu’s moet vervangen door heel Nederland. Bij strenge vorst loopt dat aantal op tot wel 700 exemplaren per dag!

Om tegen te gaan dat leden met pech komen te staan, neemt de ANWB tijdig contact op om de accu door te meten en desgewenst te vervangen. Ook wie geen connector in zijn auto heeft, profiteert van deze nieuwe service. De piek aan hulpverleningen in koude periodes wordt zo namelijk verminderd, waardoor onze wachttijden afnemen.

Wat kun je zelf doen?

Laat jouw accu preventief controleren voordat de winter begint. Rijd ook niet teveel korte stukjes: dan heeft de accu niet genoeg tijd om bij te laden en raakt steeds een beetje leger, totdat je uiteindelijk de Wegenwacht moet bellen. 

Inzicht in de status van je auto

Wil je het jezelf dus makkelijk maken? Gebruik dan ANWB Connected. Middels een handige app heb je altijd inzicht in de status van je auto waaronder de accu. Je krijgt een waarschuwing als je accu onder een bepaald voltage komt of aan vervanging toe is.

 

Meer informatie

ANWB Connected
Accuproblemen
Automobilisten willen regels databescherming