Naar artikel

Wat doet de ANWB met connected auto?

Zo maakt de ANWB een connected auto bereikbaar voor bijna iedereen

Een connected auto heeft veel voordelen. Denk aan pech minimaliseren doordat je volledig inzicht hebt in je auto en die zo eenvoudig in goede conditie kunt houden. De nieuwe auto's zijn al connected, de ANWB maakt het mogelijk ook oudere auto's connected te maken, waarom?

Ook de ANWB benut de mogelijkheden van een connected auto. Dat is een auto verbonden met internet. De vereniging stelt daarbij de belangen van haar leden centraal, maar ook duurzaamheid en verkeersveiligheid. De bekende en recent vernieuwde ANWB Onderweg-app maakt al gebruik van gedeelde autodata.

Het nieuwste Wegenwacht-product, ANWB Smart Driver, gaat nog een stapje verder en leunt op door de ANWB ontwikkelde voorspelmodellen. Die modellen maken onder meer gebruik van big data en computer learning om pech te kunnen voorspellen. 

Drie uitgangspunten

De ANWB wil ook bij nieuwe ontwikkelingen rond connected auto voldoen aan de wensen van leden. Daarom heeft de ANWB drie uitgangspunten geformuleerd. Het centrale principe is dat leden vrij zijn in hun keuzes en zelf bepalen wat er met hun data gebeurt. 

1 Verbeteren van de verkeersveiligheid

Leden krijgen inzicht in hun rijgedrag en tips om hun rijstijl te verbeteren. Bijvoorbeeld door de introductie van de Veilig Rijden Autoverzekering waarbij met slimme technologie in je auto het rijgedrag op vier onderdelen wordt beoordeeld.

2 Verbeteren van ANWB-services onderweg en bij pech

De Wegenwacht kan leden sneller en met inzet van de juiste middelen weer op weg helpen. Bijvoorbeeld via ANWB Smart Driver de staat van een auto op afstand te monitoren of bij pech een diagnose te stellen. Ook kan de ANWB leden tijdig van informatie voorzien om pech te minimaliseren.

3 Verlagen van de autokosten 

De ANWB wil met connected-diensten zoals ANWB Smart Driver en de Veilig Rijden Autoverzekering leden helpen onnodig stilstaan en overwachte reparaties te voorkomen en te besparen op de autoverzekering bij goed rijgedrag. 

De kracht achter verkeersveiligheid en duurzaamheid

De ANWB zet zich van oudsher in om het verkeer veiliger te maken. Connectedauto-technologie zal daarbij een steeds grotere rol spelen. Als straks grote groepen connected rijden, kunnen data-analyses bijdragen aan een betere doorstroming van het verkeer, de file-oplossingen en het traceren van  verkeersonveilige situaties. 

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

2,50p/mnd
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Elektrisch rijden 

Elektrisch (auto)rijden wordt steeds populairder. Daarom hebben we alle informatie bijeen gebracht.