Rijders van een Ford of BMW gezocht

Meld je nu aan voor de ANWB Connected Car proef

Connected Cars zijn auto’s die via een ingebouwd modem en simkaart, verbonden zijn met het internet. Het zijn over het algemeen moderne auto’s (maximaal 5 jaar oud) die zijn voorzien van veel electronica en sensoren, en veel data verzamelen, bijvoorbeeld over het technisch functioneren van de auto. Omdat Connected Cars een ingebouwd modem hebben, zijn ze in staat om die data ook te delen met derde partijen zoals ANWB.

Ons doel

ANWB wil met deze proef onderzoeken in welke mate het op afstand diagnosticeren van een voertuig en het gebruik van realtime voertuigdata kan bijdragen aan het verbeteren van de pechhulp.

Tijdens de proef gaan we in geval van pech, auto’s op afstand diagnosticeren en de data gebruiken om beter te begrijpen wat er met de auto aan de hand is. Daardoor kunnen we beter bepalen welke vorm van hulp het beste past bij het specifieke pechgeval; hebben we bijvoorbeeld een specifiek onderdeel nodig of specifieke expertise dan kunnen we die direct inzetten. Of kunnen we wellicht op afstand zien dat je absoluut niet verder moet rijden om erger te voorkomen. Of dat je juist wel met een gerust hart naar de dichtstbijzijnde garage kunt rijden. Ook kunnen we door gebruik van de locatie van de auto, exact bepalen waar de auto zich bevindt.

Tot slot willen we inzicht verkrijgen hoe we het proces waarin deelnemers toestemming verlenen aan ANWB om data in te zien, zo laagdrempelig mogelijk kunnen maken.

Deelname aan de proef

Om deze proef, die duurt tot uiterlijk 31 december 2023, te laten slagen zijn we op zoek naar eigenaren van een Ford of BMW. Later in de proef zullen we ook andere merken toevoegen.

Wij hopen dat na het lezen van alle voorgaande informatie, je wilt deelnemen aan de proef. Daarmee help je ANWB enorm bij het ontwikkelen van nog betere dienstverlening voor haar leden!

Ben je overtuigd en wil je deelnemen?
Klik dan hier voor deelname

Contact

Heb je tijdens de proef vragen en/of opmerkingen dan kun je ons bereiken op telefoonnummer (telefoonnummer) of per email op (email).